Da nyheten om at Schibsted ville selge sin medievirksomhet til Stiftelsen Tinius for 6,2 milliarder kroner kom før jul i fjor, steg aksjeverdiene og analytikerne og investorene jublet. Børsen ga til og med Schibsted en «ekstrabonus» på to milliarder kroner for å kvitte seg med avisene og sendte markedsverdien opp åtte milliarder kroner, mer enn salgssummen. 

Det var bare ett av mange eksempler på at mediekonsernene ser ut til og trives dårligere og dårligere på børsen og tidligere styreleder i Schibsted, Ole Jacob Sunde, skrev tidligere i år en kommentar på Kampanje.

- Medievirksomhet krever kapital som tenker langsiktig, som kan se gjennom sykler, for å sikre bærekraft over tid. En slik virksomhet har vanskelige betingelser på børs hvor kapitalen flyter til bedrifter med høyest vekst og marginer. PE-bransjen egner seg heller ikke. Et familieeierskap kan klare det, avhengig av familiens finansielle evner, skrev Sunde.

Men hva mister mediekonsernene når de ikke lenger er på børs? Og hva er nedsiden?

Tidligere var også Orkla Media, A-pressen og P4 på børsen som norske selskaper, men er alle forsvunnet fra denne markedsplassen og mange mediehus er i dag eid av stiftelser; Schibsted, Amedia og Egmont. En av de store debattene på årets «Media Business»-konferanse blir medieeierskap og hva medieeierne vil med sine medieinvesteringer💰

Er børsen fortsatt et godt sted å være for norske medieselskaper eller er stiftelser redningen for mediehusene? Hvilken form for eierskap fungerer best med tanke på uavhengighet, forretningsutvikling og tilgang på kapital?

På årets konferanse har vi derfor invitert det danske familiedynastiet Aller og sjette generasjon Aller, Michael Boye Aller, fra den gamle, danske publisistfamilie og den nye og fullt ut kontrollerende Schibsted-eieren – Norges mektigste mediekvinne – Kjersti Løken Stavrum til en debatt om medieeierskap🗞️

I tillegg kommer også en av Nordens største eierkonstellasjoner, private equity-giganten Frode Strand-Nielsen og NHH-professor Øystein Foros for å snakke om fordelene og nedsidene ved å være eid av stiftelser og familier og hva mediehusene står i fare for å miste.

Gå ikke glipp av «Media Business 2024-2028: The Struggle for Capital, Content and Cognitive Computing». Dette blir en dag full av innsikt, debatt og nettverksmuligheter som kan endre måten du tenker på medieindustrien!  

Program oppsummert under om teksten 

💡 Veksten i den nordiske medie- og underholdningsindustrien de neste fem årene (2024-2028)

Eivind Nilsen og Øystein Blåka Sandvik, PwC.

💼 Big tech-dominansen på verdens aksjemarkeder – hva skjer med strømmegigantene og KI-selskapene?

Joachim Bernhardsen, Nordea

🗞️ Debatt: Medieeierskap og børsflukt – er stiftelser redningen for mediehusene?

Kjersti Løken Stavrum fra Stiftelsen Tinius, Øystein Foros fra NHH, Frode Strand-Nielsen fra FSN Capital og Michael Boye Aller fra Aller-konsernet.  

📈 Nordiske medieselskaper som kommersielt bærekraftige

Jonas Aarsnes, BCG

🎭 Den store humordebatten: Hvem vant humorkrigen – her er komikernes dom!

Christina Rezk Resar i NRK, Martin Jøndahl i VGTV, Rasmus Øyen i TV 2, Morten Ramm, Gaute Berg Næss og Else Kåss Furuseth

🤖 KEYNOTE: Hvordan kan AI forme mediebransjen de neste 5-15 årene?

David Caswell,tidligere BBC-topp og grunnlegger av StoryFlow.¨'

Etter det faglige programmet inviterer vi deg til nettverksbygging og lunsj på Theatercafeen. 

Les mer om konferansen og meld deg på her!