Hvor ofte har du ikke sittet i en konferanse, en forelesning, på et foredrag, sett på klokka og ønsket deg vekk? Å sitte på et kjedelig foredrag er, ja, kjedelig. Men under 8 Minutes of Digital Marketing er det ingenting som rekker å bli kjedelig. Der tynes digital-bransjens hoder til å få fram budskapet sitt på åtte minutter, eller bli hjemme.

Publikumsfavoritten
Og mannen som har mestret det mer enn én gang, er Creunas Eirik Norman Hansen. Både i fjor og i 2012 (delt med Jostein Magnussen i Netlife Research) stakk han av med prisen for beste speaker, stemt fram av publikum. I fjor ba han oss ønske lyktestolpen velkommen på nettet, og i 2012 ba han oss glemme oss selv om vi vil lykkes.

I år skal han snakke om våre forventninger til teknologiske duppeditter.

- Ingen visste hvordan Apples klokke ville se ut, eller hva den kom til å gjøre, men likevel sa 26 prosent av de spurte amerikanerne at du skulle ha en slik klokke, før de visste noe om den, sier Norman Hansen.

Forventningen til opplevelsen med disse har fått navnet «hyperadoption» – eller hyperadopsjon.

- Grunnen til at man ønsker seg klokken er ikke den i seg selv, men forventningen til opplevelsen og nytten man tror klokken kommer til å gi, sier Norman Hansen.

Det er altså ikke dingsen, tilkoblingen til internett eller sensoren vi adopterer, men forventingen til en opplevelsen og/eller nytte.

- Og potensialet i denne utviklingen er enormt, både i markedet for kommunikasjon og reklame, men også som utfordrer for tradisjonelle måter å drive forretning på, fortsetter han.

Til 8 Minutes kommer han hvert år for å snakke og lytte fordi han synes det er gøy.

- Og for konkurransen, må jeg innrømme. Det er jo NM i foredragsholding – formatet tvinger oss liksom til å være veldig «on-point».

Eller som styreleder i INMA, Helene Friis sier det:

- Alle som er interessert i å høre fra andre i digital-bransjen hva som opptar dem akkurat nå, bør kjøpe billett.

Du hører Eirik Norman Hansen og et tredvetalls andre speakere på 8 Minutes of Digital Marketing den 3. desember.