Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese går knallhardt ut mot Innovasjon Norge i et blogginnlegg denne uken.
«De tre siste årene har Innovasjon Norge kastet 859 millioner gründerkroner ut av vinduet. Det er en skandale!», skriver Geelmuyden i sin blogg på PR-byråets nettsider.
Bakteppet for kommentareren er at Geelmuyden Kiese er nominert til Ernst & Youngs Entrepreneur Of The Year-pris, som et av 12 norske selskaper. De har spurt de 11 andre nominerte om hvilken rolle Innovasjon Norge har spilt for dem. Ni har svart, og bare ett selskap oppgir at de har fått hjelp fra Innovasjon Norge.
Les mer: Geelmuyden angriper Traaseth og Innovasjon Norge
Det er feil, mener Innovasjon Norge. «Minst halvparten av finalistene har benyttet seg av våre tjenester, noen har mottatt millioner», skriver de i et svar til Bård Hammervold i Geelmuyden Kiese på Twitter.
«Dokumenter det! Påstand mot påstand, og uansett intet hovedpoeng i bloggen min. Jeg spør igjen; Hva er feil?» svarer Hans Geelmuyden.
Pål Thorvik Næss, leder for Innovasjon Norges gründerdivisjon, forteller til Kampanje at de sitter på helt andre tall.
- Jeg gikk gjennom selskapene i går etter at bloggen kom ut og ser at mange har mottatt støtte og noen har mottatt store penger. Hele bloggen er basert på faktafeil og da er det synd at det får den dekningen den har fått med vårt svar helt nederst i saken på Kampanje.
Han tror det kan være flere grunner til at Geelmuyden Kiese har fått andre svar fra bedriftene.
- Det kan være lenge siden prosjektene vi har vært inne i har gått, eller det kan være at selskapene ikke er i vår målgruppe. Det er mulig det påvirker svaret de har gitt Hans Geelmuyden når de har spurt, men våre systemer sier i hvert fall noe helt annet.
Innovasjon Norge-direktøren nevner Hepro, Baze Technology, Melin Holding, Red Rock og Marine Teknikk som eksempler på finalister som har fått støtte fra Innovasjon Norge. Mer om de 12 finalistene til prisen finner du her.
Flere av disse selskapene skal ha fått Forsknings- og utviklingskontrakter (fou-kontrakter), som er et innovasjonspartnerskap basert på samarbeid om utvikling av et nytt produkt eller løsning som ikke tilbys i markedet.
- Andre selskaper, som Gabler, er en type selskaper vi ikke går inn og gir tilskudd til. Det samme kan du si om Geelmuyden Kiese. Skulle vi gitt offentlig støtte til dem, ville det vært direkte konkurransevridende. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så har vi vært inne i flere selskaper, sier han.
For å kvalifisere til Ernst & Youngs vekstpris må selskapene ha minst 20 ansatte, 20 millioner kroner i omsetning og 20 prosent vekst siste to år. Vinneren kåres i kveld.
Kommentér