Søndag ettermiddag var det avspark i finalen i fotball-VM 2022. Argentina møtte Frankrike til det som har blitt omtalt som den beste VM-finalen noensinne. Etter ordinær spilletid sto det 2-2 og dermed gikk kampen til ekstraomganger. I ekstraomgangene scoret begge lag én gang hver og finalen måtte avgjøres på straffespark.

Der trakk Argentina det lengste strået. Lionel Messi og hans Argentina kunne etter 4-2-seier i straffesparkkonkurransen heve VM-troféet.

Finalen fra Qatar ble sendt på NRK. Statskanalen oppgir et seertall på 926.000 seere i snitt. Seertoppen var imidlertid en god del høyere. På det meste så 1,3 millioner seere kampen. Den seertoppen ble nådd da avgjørelsen falt under straffekonkurransen. NRK oppgir en markedsandel på 83,3 prosent.

- Så mange som 1,3 millioner var innom den høydramatiske sendingen vår fra VM-finalen, og det er et tall vi er meget godt fornøyde med. VM-finalen løftet også radiokanalen NRK Sport til nye høyder, i tillegg til den digitale satsningen på NRK.no gjennom hele gårsdagen, sier sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK.

Til sammenligning så 1,1 millioner VM-finalen i Russland for fire år siden. Denne finalen hadde en seertopp på 1,4 millioner. Også denne finalen ble sendt av NRK.

Forrige gang Messi spilte VM-finale, i Brasil i 2014, ble finalen sett av 1.460.000 nordmenn på NRK. Finalen i VM i Sør-Afrika i 2010 hadde et seersnitt 1.287.000 seere.

NRK sendte for øvrig også bronsefinalen mellom Kroatia og Marokko som ble spilt lørdag. Den kampen ble fulgt av 392.000 seere i snitt.