Saken er oppdatert med følgende opplysning: I åpningskampen i 2018 under VM i Russland var det 453.000 seere som fulgte åpningskampen som den gangen gikk på NRK1. 

Klokken 17 søndag ettermiddag var det avspark i åpningskampen i det mye omtalte fotball-VM i Qatar. Vertsnasjon Qatar møtte Ecuador til kamp i gruppe A. Det ble grei skuring for gjestene fra Sør-Amerika som hadde tilsynelatende meget god kontroll på kampen som til slutt endte 0-2.

Enner Valencia, som til daglig spiller fotball i den tyrkiske klubben Fenerbahçe, ble kampens store spiller da han scoret begge målene for Ecuador.

- Jeg trodde Qatar skulle være svake, men at de skulle være så sjanseløse, hadde jeg ikke sett for meg, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i kampen.

I Norge deler NRK og TV 2 TV-rettighetene til fotball-VM. Det var TV 2 som åpnet ballet med å vise gårsdagens kamp. Kanalen oppgir at kampen hadde et gjennomsnitt på 235.000 seere.

Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, forteller at seertallene for åpningskampen i dette VM er vanskelig å sammenligne med seertall fra tidligere verdensmesterskap.

- Innholdsmessig er vi fornøyd med starten, og det har vært stor interesse for Qatar- og FIFA-journalistikken på tv2.no, sier Dahl og fortsetter:

- Tallene er som de er og er vanskelig å sammenlikne med åpningskamper fra tidligere VM som har gått på ulike tidspunkter midt på sommeren, med andre lag og på NRK.

Norges landslag spilte også kamp på søndag. Norge møtte Finland til privatlandskamp klokken 14 på Ullevål stadion. Kampen endte 1-1 og hadde et seersnitt på 141.000 seere.