Sponsor- og eventforeningen er en interesseorganisasjon for virksomheter som forholder seg til sponsing og event som kommunikasjons- og markedsføringsverktøy. Formålet er å fremme forståelsen for sponsing og event som fagområde og ett av høydepunktene er den store Sponsor- og eventprisen.
I fjor var det Obos som var den store vinneren, men i år har juryen delt ut nye lodd til landets beste sponsorer og eventbyråer.
Les også: Trippelvinner: - Vi har gått fra å være en liten sponsor til å bli en stor sponsor
I år er juryen for første gang delt i to kategorier: Sponsing og event. Dette på grunn av at det er valgt å ta inn åtte nye kategorier, som gjør at totalt 18 priser skal deles ut. Foreningens styrerepresentant i årets juryer, Lars Brockstedt Svendsen fra Sponsor Insight, forteller at foreningen i år har økt antall priser etter ønske fra foreningens medlemmer.
- Dette for å sette fokus på aktører eller kategorier som tidligere ikke har fått den oppmerksomheten som de kanskje burde fått. Antall kategorier er derimot noe vi følger opp tett og årets prisutdeling vil bli nøye evaluert for å se om vi har truffet rett, sier han til Kampanje.
Videre forteller han at antall innkomne søknader har vært rekordhøyt. Totalt 152 søknader har kommet inn til prisene for 2020, og flere av de nye kategoriene er blant de med flest søkere.
- Jeg tror nok at mange i årets konkurranse kan se på det å være nominert som en seier i seg selv, sier Brockstedt Svendsen.
Han ønsker ikke å trekke frem enkelte aktører:
- Bredden i søknadene er veldig god. Det vil være litt urettferdig å trekke frem noen fremfor andre, fortsetter han.
- Bærekraft er et viktig tema
Av annonsørene utmerker DNB seg med hele seks nominasjoner. Gjensidige følger hakk i hel med fem. Brockstedt Svendsen beskriver DNB og Gjensidige som selskaper med en bred sponsorportefølje og et behov for å gjennomføre forskjellige typer arrangement.
- Jeg tror nok at antallet nominasjoner for DNB, og de andre selskapene, kommer som en følge av over tid å ha et sterkt fokus på dette og at de oftere ser mulighetene som byr seg, samt at de kan bruke sin erfaring på å skape gode aktiviteter som kan være til inspirasjon for andre, sier Brockstedt Svendsen.
Equinor med «Morgendagens helter» er nominert to ganger. På spørsmål om hvordan det vil være å dele ut en pris til oljegiganten i disse klimatider, svarer Brockstedt Svendsen:
- Bærekraft er et viktig tema, noe som vi også ser er et gjennomgangstema i veldig mange av de innkomne søknadene, og Equinor er ikke noe unntak. At de da også blir nominert for tiltak gjennomført for å få dagens unge mer opptatt av realfag, noe som kanskje gjør at nettopp disse ungdommene i fremtiden blir aktive bidragsytere i arbeidet som gjøres på klimaområdet, ser vi på som veldig spennende, sier han.
Store og små aktører nominert
I tillegg til DNB og Equinor finner en annonsører og merkevarer som SAS, Coca Cola, Tine, og Palmesus blant de nominerte, som alle har to nominasjoner hver. I tillegg kommer det en rekke andre nominerte som Obos, Bama og Circle K, men også mindre aktører som Sommerfesten på Giske og Rogaland Teater.
Blant byråene er det Gyro og JCP Nordic som utmerker seg med henholdsvis seks og fire nominasjoner.
I en av de gjeve kategoriene, «Årets sponsorobjekt», konkurrerer Palmesus, BUA, Norges Friidrettsforbund, BislettAlliansen og Festspillene i Bergen. Mens «Årets idrettssponsor» blir et oppgjør mellom Santander, Scandic, Coop og Tine.
I kategorien «Årets bransjepris» er det totalt seks nominerte. Her finner en Equinor, Rosa Sløyfe, DNB, Gjensidige, Nor Shipping og Øyafestivalen i finalen.
Kommentér