108 søkere ønsket å bli utenrikskorrespondenter for NRK da statskanalen før jul utlyste postene i Afrika, Brussel, London og Washington. I dag ble det klart at det var fem faste ansatte i NRK som fikk de ettertraktede jobbene.

De fem er:

Washington: Gro Holm (tar over etter Jon Gelius)

London: Espen Aas (tar over etter Gry Blekastad Almås)

Brussel: Åse Marit Befring (tar over etter Hege Moe Eriksen)

Nairobi: Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy (tar over etter Lars Sigurd Sunnanå)

Ektepar til Afrika
Gro Holm, som blir ny USA-korrespondent etter Jon Gelius, er i dag utenrikskommentator i NRK. Espen Aas, som blir ny London-korrespondent etter Gry Blekastad Almås, er i dag reporter i NRKs politiske avdeling.

Stillingen som Afrika-korrespondent skal for første gang deles mellom to personer, nemlig ekteparet Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy. Præsttun er i dag tilknyttet Dokumentar- og Samfunnsavdelingen i NRK, mens Radøy i dag er kjent som programleder for debattprogrammet Dagsnytt Atten i NRK radio. Ekteparet overtar Nairobi-kontoret etter Lars Sigurd Sunnanå.

Utenrikssjef i NRK, Knut Erik Holm, uttaler i en pressemelding at han er svært fornøyd med valget av de nye korrespondentene. Arbeidet med å velge har ifølge Holm vært en krevende prosess, fordi konkurransen har vært hard mellom svært mange vel kvalifiserte søkere.

-Å dele korrespondentstillingen i Afrika er et nytt og originalt grep, men vi har stor tro på denne løsningen fordi stillingen blir delt mellom to svært erfarne journalister, sier Holm.

De nye korrespondentene overtar stillingene til sommeren. For kontorene i London, Brussel og Nairobi er korrespondentperiodene tre år, mens den for USA-stillingen er på fire år.

25 søkte på stillingen i Washington, 18 søkte Brussel-stillingen, 35 søkte stillingen i London og 30 søkere meldte seg til korrespondentstillingen i Nairobi.