Ifølge en børsmelding har styret i Orkla ASA med styreleder Stein Erik Hagen i spissen i dag besluttet å gi administrasjonen fullmakt til å fullføre en avtale med det britiske medieselskapet Mecom om et salg av Orkla Media. Det betyr i klartekst at styret i Orkla ikke har latt seg affisere av de ansattes kraftige protester mot et salg til det omstridte britiske selskapet og avismannen David Montgomery.

Ifølge styret i Orkla en slik helthetlig løsning sikre at Orkla Media videreføres samlet som et ledende medieselskap i Norge, Danmark og Polen under nytt eierskap, og avtalen skal etter planen være på plass innen midten av juli.

– Mecoms bud på Orkla Media er finansielt attraktivt for Orklas aksjonærer. I tillegg er løsningen tilfredsstillende med hensyn til de øvrige målene som er satt for prosessen. Basert på en helhetsvurdering er dette derfor den beste løsningen både for Orklas aksjonærer og Orkla Media, sier konsernsjef Dag Opedal i meldingen.

Samtidig vil Orkla inn på eiersiden i Mecom.

– Orklas intensjon er å gå inn som betydelig aksjonær i Mecom. Størrelsen på Orklas eierandel er ikke endelig avgjort. Mecom er i dag børsnotert i London. Selskapets ambisjon er å utvikle et ledende, europeisk medieselskap. Orkla Media vil bli et hovedelement i denne strategien, heter det i meldingen.

Mecom Europes operative hovedkontor vil etter et eventuelt kjøp av Orkla Media bli lagt til Oslo, og selskapet ønsker å bygge videre på dagens ledelse, organisasjon og publisistiske prinsipper i Orkla Media.

Styret i Orkla har i hele dag sittet samlet i hovedkvarteret i Karenslyst allé 6 i Oslo, og flere løsninger skal ha vært diskutert underveis i salgsprosessen. En norsk eller en nordisk løsning har ifølge styret vist seg å være urealistisk.

Orkla Medias eierandel i Hjemmet Mortensen og Orkla Media Germany inngår ikke i transaksjonen med Mecom.

Kampanje kommer tilbake med mer om saken.