Produksjonsselskapet Yess ble på høsten i fjor startet opp av regissør Andreas J. Riiser og produsent Ola Narum Berg. Da Kampanje pratet med duoen under oppstart sa de at det var «flere grunner» til at de startet opp akkurat i fjor, men den største grunnen var at de savnet å jobbe sammen.

- Det var på tide å fornye seg litt, være lettbeint og mer fleksibel. Og her er Ola og jeg en knallgod match, sa Riiser til Kampanje.

Nå blir duoen en trio. Regissør Marie Kristiansen går fra Einar film og blir medeier i det nyetablerte produksjonsselskapet Yess, som blant annet var på lufta i påsken med reklame for Solo.

-The band is finally back togheter, sier Narum Berg i en pressemelding.

-Marie er en kreativ kraft, en historieforteller, en fighter, do’er, problemløser og mest av alt – har hun godt humør. Hennes nyskapende forteller teknikker og estetikk gir en uvented tvist til et hvert prosjekt. Marie er rå på sjanger og beveger seg lett mellom humor, drama, mote og musikk, fortsetter han.

Han forteller at Yess siden oppstarten i høst har hatt god vind i seilene og at de holder stø kurs inn mot flere sjangere og formater.

Kan vinne Gullruten for Viaplay-serie
 I de siste årene har Marie vært opptatt med «Delete Me» en serie for Viaplay som hun både har skapt, skrevet og regissert. Serien skildrer den mørke siden av Gen Zs medierte virkelighet.

Serien var en stor hit da den kom i 2021, både i Norge og internasjonalt og gikk i to sesonger. Den har fått mye oppmerksomhet for blant annet sitt nyskapende visuelle utrykk og vant i 2021 gullruten for både foto og klipp. Sesong to av serien er nominert i to kategorier til årets Gullruten – beste dramaserie og beste skuespiller hovedrolle drama.

Les også: NRK kan gjøre storeslem på Gullruten - her er alle de nominerte

Gir æren til reklame
Kristiansen selv gir æren for «Delete me»-suksessen til reklamebransjen som hun mener har gjort henne «uredd og ukonvensjonell».

-Via et titalls reklame filmer og spennende samarbeid med reklame byråer har jeg fått øve meg på å kommunisere konseptuelt og utenfor boksen, sier hun.

-Marie går inn på eiersiden i Yess Film, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med to av de mest erfarne og kreative regissørene i Norge ombord, sier Narum Berg. 

Han legger til at Yess i år også rekrutterer på produsentsiden og lanserer Yess Pool som er et utbud av regissører som sidekicks til selskapet for å svare på etterspørselen i alle skalaer og sjangere. Riiser vil også fungere som kreativ konsulent på dette prosjektet i prosess. 

-Vi hadde en idé om å gjøre ting litt annerledes. Fortsatt hel ved, men lettere til fots. Vi tror på ærlig kommunikasjon i alle ledd og ønsker å la kreativiteten ta ledelsen i prosjekter. Når vi sier ja til et prosjekt, er det fordi vi tror det har noe der ute å gjøre – og at vi kan gjøre en forskjell på veien. Vi tror på lek i kombo med erfaring, folk med hånda på brekket går glipp av mye! Yess is more, sier Riiser.