På et allmøte i Nydalen i kontorbygget til ukebladkonsernet Story House Egmont kunngjøres det torsdag formiddag at den gamle bladkjempen må finne frem sparekniven igjen. Der mottar selskapets rundt 240 ansatte den blytunge beskjeden om at 60 årsverk er overflødige.

Det skjer bare noen dager etter at selskapet la frem et underskudd på driften i 2023 på 3,5 millioner kroner, noe Kampanje omtalte tidligere i uken.

- Trenden fra 2023 har dessverre fortsatt inn i 2024. De makroøkonomiske tendensene ligger fast, med høye priser og lav kronekurs, og løssalgs- og annonseinntekter er lavere enn vi hadde håpet på. Spareplanen i fjor var dessverre ikke nok. Vi blir nødt til å redusere kostnader og bemanning ytterligere i den norske virksomheten, for at den skal være lønnsom og økonomisk bærekraftig, sier administrerende direktør i mediadelen i Story House Egmont, Per Kjellander.  

Les også: Story House Egmont taper penger: - Vi er selvfølgelig ikke fornøyde

Ny stor nedbemanning
Han har akkurat gitt den tunge beskjeden til de ansatte og dermed må selskapet på nytt inn i en tung og krevende nedbemanningsprosess. Også i fjor høst måtte Story House Egmont kutte kostnader og da med 70 millioner kroner, noe som resulterte i at 33 ansatte forsvant.

På under ett år har dermed nærmere 100 ansatte blitt overtallige i selskapet. 

- Vi håper at vi klarer å komme oss gjennom denne nedbemanningen med størst grad av frivillighet. Derfor har vi oppjustert sluttpakkene, slik at de av våre dyktige medarbeidere som velger å takke ja, får en best mulig start på et nytt kapittel i arbeidslivet. I tillegg tilbyr vi bidrag til etterutdanning eller karriereveiledning, sier Kjellander.

Tok over etter Vesterby
Den internasjonale Egmont-sjefen, som tok over som leder av selskapet også i Norge etter Nina Vesterby sier det vil «bli gitt et åpent tilbud om sluttpakker og gavepensjon» og at nedbemanningen vil ramme både det redaksjonelle miljøet i tillegg til salg, marked og fellesfunksjoner som IT, teknologi og økonomiavdelingen. 

I tillegg avvikles noen områder som ligger utenfor de strategiske kjerneområdene.  

Kuttene kommer etter et nytt år med stort opplagsfall for noen av bladforlagets største titler som Hjemmet, Norsk Ukeblad og Her og Nå.