De ansatte i Dagens Næringsliv (DN) ble mandag informert om at avisen må kutte 20 millioner kroner. Det skriver Medier24.

- I likhet med mange andre medier opplever vi et veldig krevende reklamemarked. Starten på dette året har vist et kraftig fall, og en mye svakere utvikling enn vi hadde planlagt for, sier sjefredaktør Janne Johannessen til Medier24.

Det har tidligere gått ut tilbud om gavepensjon i DN, men det vil ikke bli sendt ut et åpent sluttpakketilbud til de ansatte i redaksjonen.

- Har kuttet kontinuerlig
Dagens Næringsliv har allerede kuttet 30 millioner kroner inflasjonsjustert siden 2022.

- Vi har kuttet kontinuerlig siden vi opplevde at lønnsomheten sviktet, sier Janne Johannessen til Kampanje.

- Og i dette har dere klart å skjerme de redaksjonelle ansatte?

- Ja, vi er stolte av å ha skjermet redaksjonen og det journalistiske produktet. Vi leverer bra på abonnement, og bedre enn budsjettene, men reklamemarkedet er en stor utfordring for oss og resten av mediebransjen.

- Hvor mye mer kan dere kutte før leserne merker at budsjettet er blitt mindre?

- Vi har klart å gjøre en god jobb i hele redaksjonen. Målet er å styrke kvaliteten samtidig som vi kutter. Det er krevende.

Har kuttet DN på Nordmøre
- Kan det bli snakk om å kutte i frekvensen på papir i år?

- Det har vi ingen planer om, men vi sitter hele tiden og vurderer hvilken frekvens som lønner seg. Men noen steder kommer DN ikke lenger ut på papir, nærmere bestemt Nordmøre. Det gjorde vi rett etter påske.

- Der kan man ikke lenger abonnere på DN?

- Jo, men du må være en fremoverlent mediebruker og konsumere DNs journalistikk digitalt.

I fjor høst satte morselskapet DN Media Group i gang et kostnadsprogram på 60 millioner kroner. Det resulterte i et kutt på 25 årsverk. Kuttene DN-redaktøren går ut med denne uken kommer på toppen av dette.

Les mer: DN-eier varsler kostnadskutt og nedbemanning: - Vanskelig budskap