«The Fall Guy», med Ryan Gosling og Emily Blunt i hovedrollene, hadde premiere på norske kinolerret i helgen. I tiden opp mot premieren har det naturlig nok blitt reklamert utendørs for Hollywood-blockbusteren, dog med et noe uvanlig grep.

- «The Fall Guy» er en actionkomedie med glimt i øyet. Vi ville at kampanjen skulle gjenspeile noe av lekenheten og spenningen, og samtidig bygge opp under at dette er en stor film man må se på et stort lerret, sier markedssjef i United International Pictures (UIP), Vegard Urke.

- Kampen om forbrukernes oppmerksomhet har aldri vært tøffere, og vi må hver dag tenke nytt og smartere for å fange publikums interesse og nå gjennom med vår kommunikasjon, fortsetter han.

Filmen handler om en tidligere stuntmann som har lagt karrieren på hylla som følge av en arbeidsulykke. Han gjør imidlertid comeback i filmmannesjen, og det er det reklameplakatene spiller på.

Løsningen ble å dele opp plakatdesignet over flere flater, men binde de sammen med en kamerakran. Denne kreative løsningen vises på de største T-banestasjonene i Oslo og på utvalgte flater.

- Vi ble utfordret av kunden på hvordan vi kunne ta ut ideen med utgangpunkt i markedsmateriellet for filmen. OOH er en kanal med mye spillerom, og kreative løsninger handler om å formidle god historiefortelling – akkurat som filmer gjør, sier kreativ leder i JCDecaux, Stian Stark Husby: