Til Kampanje bekrefter Knud Fahrendorff at Byråvalg legges ned. Fahrendorff var daglig leder for selskapet.

- Grunnen til at vi legger ned er fordi vi, som mange andre i bransjen, er rammet av ganske tøffe tider med reduksjon i investeringer, sier Fahrendorff til Kampanje.

Byråvalg hadde som nevnt Knud Fahrendorff som daglig leder. Det var interesseorganisasjonen Anfo (annonsørforeningen) og rekrutteringsselkapet Teft som sto bak tjenesten som ble startet opp i 2018.

- Fornøyd med hva vi har fått til
Tjenesten har bistått norske merkevarer med valg av byråpartner. Fahrendorff har vært daglig leder de siste fem årene.

- Jeg er glad for å ha hatt mange spennende oppdrag de årene jeg har vært leder. Vi har oppnådd en høy grad av kundetilfredshet. Vi har ryddet opp i pitchprosesser, effektivisert og minimert ressursbruk og skapt en tydeligere og mer transparent prosess for alle, sier Fahrendorff.

- Jeg er veldig fornøyd med hva vi har fått til, fortsetter han.

- Med dette sagt. Er det et videre behov for tjenester som Byråvalg?

- Det har vært et behov, og jeg tror det fortsatt er et behov fremover. Det er behov for å hjelpe annonsører med å finne byråer på en ryddig måte fremover også.

- Hvordan skal det skje da tror du?

- Akkurat det får tiden vise.

- Fantastisk utfordrende
Fahrendorff beskriver årene som leder som en «fantastisk faglig utfordrende». 

- Jeg har fått jobbe med mange flinke folk i bransjen, både fra annonsører, byråer og faglige organisasjoner. Vi har løst mange spennende oppdrag sammen, og jeg føler vi har bidratt til en mer ryddig prosess for annonsører, sier Fahrendorff.

- Men du mister jobben. Hva skal du fremover?

- Jeg skal nå bruke min erfaring og kompetanse innen blant annet marketing, kommunikasjon og organisering, og utvelgelsesprosesser et annet sted, foreløpig uvisst hvor. Så om noen av mine forbindelser fra enten fra annonsør- eller byråsiden har lyst til å diskutere spennende problemstillinger tar jeg gjerne en kaffeprat, sier Fahrendorff.

Teft-leder: - Selvfølgelig lei oss
Daglig leder og rådgiver i Teft, Henrik Sandberg, sier følgende til Kampanje via e-post:

- Vi er selvfølgelig lei oss for at det ikke var bærekraftig å drifte Byråvalg videre, men er samtidig stolte av at vi tok initiativet og prøvde å få det til. Og vi er glade for den gode responsen Knud har fått på sine prosesser underveis fra både kunder og byråer. 

- Det har også vært bra å se hvordan Knud og Byråvalg har bidratt i bransjediskusjonen om hvordan man best mulig bør organisere byråvalgsprosesser fremover, og at bransjen synes samstemte om at smidig tilnærming, respekt for investeringen byråer og annonsører legger i det å bli kjent og bedre struktur i prosessen, er veien å gå. Det har vært fine og lærerike år for alle oss som har vært involvert i Byråvalg.

På Anfos egne sider skriver de følgende.

«De som taper på dette er primært eierne, som taper innskutt lån og kapital til selskapet, og daglig leder i Byråvalg Knud Fahrendorff, som nå mister jobben. Det er mange, både kunder og byråer, som kommer til å savne Knud sin stødige ledelse av en godt styrt byråvalgsprosess. Vi vil på det sterkeste anbefale Knud som den stødige og kloke fagmannen han er, og ønsker han lykke til i jakten på ny jobb.»