Den norske startupen ShiftX henter Are W. Sandvik som ny kommunikasjonsansvarlig. Han drar fra jobben som fagleder for innhold i Netlife, hvor han har jobbet de siste fire årene.

- Det er ikke så ofte man får muligheten til å ta del i noe som har kommet så langt, så tidlig, så dette gleder jeg meg veldig til, sier Sandvik.

ShiftX er et digitalt verktøy for å kartlegge prosesser, enten det er kundereiser, faktureringsbeløp, eller andre interne eller eksterne prosesser. Nesten hver gang Sandvik møtte en ny kunde som konsulent, hadde både han og kundene behov for å få «kartlagt ståa» før de kunne sette i gang med å lage noen nytt eller endre noe:

- Jeg har kjent på kroppen hvor mange forretningsutviklere, «digitalarbeidere», innovasjonsfolk og ledere som trenger en brukervennlig oversikt over alle prosessene sine, som alle andre på jobben deres også fort kan hoppe inn i og forstå, forteller han.

Det er der ShiftX kommer inn.

Gründerne Nikolai Strandskogen, Eigil Sagafos og Kjetil Jortveit har sammen med resten av kjerneteamet allerede jobbet med å utvikle verktøyet i et par år. Nå starter jobben med å ta det ut til verden. De er glade for å ha fått på plass Sandvik.

- I år skal vi ta SHiftX til markedet, og fortelle verden hvilken verdi vi gir. Det er vi sikre på at Are er rett mann til å hjelpe oss med, sier Strandskogen, som også er daglig leder i startupen.

Ansetter flere
I november i fjor hentet de 15 millioner kroner for å vokse videre. Disse pengene brukes nå på å ansette flere. I midten av januar ble Tarje Pladsen ansatt i halv stilling, mens han fullfører informatikkstudier ved Universitetet i Oslo. Han har jobbet med 3D-design og animasjon i åtte år, og blant annet vært med å lage HBO-serien Watchmen, og blockbusteren Black Panther.

- Snart begynner det en til hos oss på salg, og en på markedsføring, mens vi fortsetter å lete etter enda flere som kan hjelpe oss på teknologi og salg, legger Strandskogen til.

Som investor har ShiftX med seg Alliance Venture, som var tidlig inne i norske startuper som blant annet Kolonial.no og Sanity, samt Evan Weaver, en av Twitters første ansatte, som var med på å skalere opp den nå verdenskjente sosiale plattformen.