Den tidligere SAS-toppen og Altor-rådgiveren Eivind Roald har startet handleturen som skal resultere i et nytt teknologiselskap med en omsetning på over én milliard kroner i løpet av de neste 12-18 månedene også er

Tirsdag morgen kan det nye selskapet som heter Qntm (uttales Quantum) fortelle at de gjør sin andre investering på kort tid når de kjøper seg inn i annonseteknologiselskapet SeenThis.

- Qntm skal investere i unike selskaper som jobber med digital strategi og salg og markedsføring, både gjennom tjenester og software. Vi vil gå I I kompaniskap med entreprenører og støtte dem slik at de kan bli globale selskaper, sier Eivind Roald som er administrerende direktør i Qntm.

Han vil ikke si hvor stor andel Qntm tar i selskapet, men pengene som skytes inn skal brukes til og blant annet bygge opp organisasjonen.

- Det vi kan bekrefte er at vi ikke tar en majoritet, men en minoritet, sier Roald

Han sier han er imponert over veksttakten til selskapet som har kontorer blant annet i  Sverige, Norge, England og USA.

Vi har ingen selskaper i porteføljen som har en så betydelig vekst verken år for år eller måned for måned. Det er helt ekstremt, sier han.

Seenthis tilbyr teknologi for å streame ut video på bannere med samme lastetid som statiske annonser og har hatt en offensiv ekspansjonsplan i og utenfor Norden.

 - SeenThis ble startet med en ambisjon om å skape et globalt selskap som øker hastigheten på nettet. I dag utnytter rundt 800 merkevarer i over 30 land teknologien og vi er klare til å skalere opp. Vi er derfor glade for å få Qntm inn som en ny, strategisk eier som kan hjelpe oss med å sette fart på våre globale vekstplaner, sier Jesper Benon, styreformann og grunnlegger av SeenThis.

SeenThis har kunder som Klarna, Porsche, Siemens, The Wall Street Journal og SEB, og i 2018 forsøkte det svenske annonseteknologiselskapet seg på det norske markedet og fikk aktører som Orkla, Telenor og Norgesgruppen til å teste ut produktet.

Les også: Houge slutter etter kort tid i Storylounge - satser på strømming av reklame

Det var i midten av januar at Eivind Roald lanserte planene om å bygge opp et nytt teknologiselskap i med penger fra ett av de store Altor-fondene. Etter å ha finsiktet rundt 850 ulike selskaper satt de igjen med 200 selskaper av interesse.  Nå er det tydelig at SeeThis var ett av dem.

I Qntm ligger i dag selskaper som Curamando-gruppen og det danske ehandelsselskapet Hesehus.

- Med investeringen i SeenThis ser vi sterke synergier med de andre selskapene I Qntm-gruppen og med SeenThins som del av vårt økosystem vil alle selskapene I gruppen styrke tjenestetilbudet ut mot kundene, sier Roald.

Les også: Tidligere SAS-topp skal bygge digitalt milliardselskap: - Vi skal ikke bli et nytt North Alliance