Canada varsler at landet kan komme til å følge Australias eksempel og forsøke å kreve betaling av Facebook for bruk av nyheter. Canadas regjering varsler at et lignende lovforslag vil bli lagt fram de neste månedene, melder Reuters.

Australias modell går ut på å kreve at Facebook og Google inngår avtaler med lokale medier om betaling for å bruke nyhetene deres. Facebook har svart med å blokkere alt australsk nyhetsinnhold i protest mot lovforslaget.

Les også: Facebook sperrer deling av nyheter i Australia

Statsråd Steven Guilbeault fordømmer Facebooks protest mot det australske forslaget og sier at Ottawa ikke vil la seg stanse.

– Canada er i fremste rekke i denne kampen. Vi er blant de første landene i verden som gjør dette, sier han.

Canadiske medieorganisasjoner la i fjor fram anslag som viser at 700 av landets 3.100 journaliststillinger i trykte medier kan forsvinne, med mindre Canada følger Australias eksempel og krever at sosiale medier betaler for nyheter.

Skulle den australske modellen bli innført i Canada, kan det tilføre mediebransjen en ekstrainntekt på 620 millioner canadiske dollar, i overkant av 4,1 milliarder kroner, i året, ifølge anslaget.