Som flere av de andre store tech-selskapene innfridde også Google-eier Alphabet, da selskapet la frem tallene for fjorårets tre siste måneder.

Alphabets omsetning i fjerde kvartal 2020 endte på 56 milliarder dollar, eller rekordhøye 481 milliarder norske kroner. Det er en økning på rundt 25 prosent fra både forrige kvartal og samme kvartal i 2019, hvor selskapet omsatte for rundt 46 milliarder dollar, ifølge selskapets nyeste kvartalsrapport. Det skriver E24.

Til sammenligning økte omsetningen med 17 prosent fra fjerde kvartal 2018 til samme kvartal 2019.

Dermed overgikk Alphabet analytikernes forventninger, markedet svarer med å sende aksjen opp i etterhandelen, skriver DN.no.

Analytikerne viser til at innesitting og hjemmekontor førte til økt bruk av Googles tjenester, som i tillegg til søkemotoren også omfatter Youtube, Chrome, og Gmail.

Søkegiganten omsatte  Youtube-reklamer for snaue syv milliarder dollar i fjerde kvartal, også det bedre enn anlytikernes estimater og det med noen hundre millioner dollar.

Dersom en vurderer å kjøpe seg noen aksjer i Alphabet skal en vite at prisen for en aksje i selskapet begynner å bli stiv. Kursen nærmer seg nå for første gang 2.000 dollar per aksje.