Denne uken ble Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund utnevnt til leder av EUTA, European Tech Alliance. Det er første gang denne forretningsalliansen for teknologisektoren i Europa får en kvinne i rollen som president for alliansen.

- Jeg er takknemlig for den tilliten jeg har blitt vist ved at jeg har blitt utnevnt til dette vervet, og jeg gleder meg til å bidra til å drive EUTAs agenda fremover, sier Kristin Skogen Lund i en uttalelse til Kampanje.

EUTA jobber blant annet for et balansert regelverk for det digitale markedet og ønsker «et konkurransedyktig digitalt marked, med klare regler for alle aktører.»

- Vi har flere milepæler foran oss, både politisk og i forhold til regulering, og jeg tror det europeiske teknologisamfunnet virkelig kan påvirke beslutningene når vi trekker sammen. Jeg ser frem til å fordype meg i hvert selskaps prioriteringer og samarbeide med medlemmene og styrelederen, Magdalena Piech, for å sette europeiske teknologibedrifters saker på agendaen, sier Skogen Lund.

Alliansen ønsker også å fremheve bredden av teknologibedrifter i Europa, deres innovative kraft og deres evne til å bidra til det europeiske samfunnet

- I en stadig skiftende verden har det aldri vært en bedre tid enn nå til å bygge tillit og spenning rundt den blomstrende europeiske teknologiscenen. Teknologi driver endringen rundt oss, og det er derfor svært viktig at teknologistemmen blir hørt, sier hun. 

Skogen Lund sier hun gleder seg til å ta fatt på oppgavene som ligger foran henne og noe av det første hun vil gjøre er å snakke med alle konsernsjefene i de ulike medlemsselskapene slik at hun blir bedre kjent med deres ønsker og behov. 

EUTA har et tredvetalls medlemsbedrifter som foruten Schibsted-selskapene, Schibsted og Adevinta, også teller kjente selskaper og merkevarer som Spotify, Zalando, Klarna og Booking.com.