IT-konsulentselskapet Forte Digital ansetter Christian Holthe som ny designdirektør. Han har bakgrunn som UX-designer, digital forretningsutvikler og Chief Design Officer, både i rollen som konsulent og inhouse-designer. Han skal drive UX-design-avdelingen i konsulentselskapet.

- Jeg har også jobbet som produktutvikler i en rekke spennende prosjekter, blant annet i utformingen av samfunnskritiske tjenester for offentlig sektor samt e-handelsløsninger for private aktører som ønsker å ta en sterkere posisjon i markedet, sier Holthe.

Holthe kommer fra stillingen som Chief Design Officer i Bredvid. Nå gleder han seg til å ta fatt på rollen som designdirektør i konsulentselskapet. Han ser også frem til å starte arbeidet med å bygge et solid fagmiljø innen UX og tjenestedesign.

Når han skal fortelle hvorfor han valgte å gå til Forte Digital, trekker han frem profesjonaliteten, den faglige kulturen, ambisjonene og folkene i selskapet som avgjørende.

- Jeg blir spesielt imponert og trigget av det tverrfaglige fokuset og mindsetet for hvordan man ønsker å jobbe med kundene, og opplever at Forte Digital er fremoverlent og har metodiske og riktige tilnærminger som matcher mitt mindset. Særlig rundt hvordan produktutvikling og realisering av relevante digitale tjenester og produkter skal og bør gjennomføres, sier Holthe.

Høye ambisjoner
Når det gjelder ambisjonene i stillingen fremover ønsker Holthe å bygge et sterkt fagmiljø med dyktige designere som brenner for UX, strategisk design, samt produkt- og tjenesteutvikling.

- Jeg ønsker at vi skal være med på å sette agendaen for hvordan vi skal styrke digitalkompetansen i Norge, særlig innenfor designdisiplinen, sier han.

Han tror det å tørre å eksperimentere, utforske og teste nye ting er en av hovednøklene til i lykkes digitalt.

- Det kan for eksempel bety at man utforsker nye forretningsmodeller utenfor etablert strategi. Samtidig er det et stort behov for å bruke data på en smartere måte, særlig med tanke på analyse av bruksmønstre for egne tjenester, forklarer han.

- En nøkkelperson
Hans Huseklepp
, Chief Experience Officer i Forte Digital, forteller at de er glade for å få Holthe med på laget.

- Vi har rett og slett landet en av de dyktigste og mest erfarne interaksjonsdesignerne og designlederne i bransjen, og er det utrolig stas, sier han.

- Christian blir med sin kompetanse, erfaring og lidenskap for digital produktutvikling - folk og design, en nøkkelperson i den videre utviklingen og satsningen på brukeropplevelse og design i Forte Digital, avslutter han.