Etter en rettet emisjon invester nå Schibsted en mindre sum i tech-selskapet Dintero, og sitter med en eierandel på 1,57 prosent, med planer om å investere i fremtidige emisjoner. Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Dintero, en åpen markedsplass for ulike betalingsløsninger, er priset til 125 millioner kroner. Både Vy, Staples og Europris benytter seg av Dinteros løsninger i dag. 

-  Konkurransen i markedet for betalingsløsninger tilspisser seg. Aktørene vi kan regne med i fremtiden er de som klarer å levere en sømløs, transparent og kostnadseffektiv brukeropplevelse på kundenes premisser. Det har vært vårt kundeløfte siden vi inntok markedet i 2018, og det har ikke blitt mindre viktig, sier gründer og daglig leder i Dintero, Daro Navaratnam.

- Schibsted har tung kompetanse 
Selskapet omsatte for 2,6 millioner i 2019, og har i dag nærmere 170 aktive kunder hvor 150 kunder har kommet til i år. Selskapet regner med å vokse betydelig i løpet av 2021, og håper på å tette igjen konkurrenten Klarna sitt forsprang. 

- Schibsted har tung kompetanse som kan komplettere vår egen, også innen fintech. Dette kombinert med lang erfaring som investor, og en rekke sterke merkevarer i sin portefølje gjør dem til en veldig attraktiv eier. Schibsted har også virkelig forstått hvilke muligheter som ligger i å erstatte utdaterte finansprodukter med nyskaping og teknologi, sier Navaratnam. 

– Vi er en langsiktig investor
Mats Staugaard, Investment Manager i Schibsted Growth, sier Dintero har vist en veldig god utvikling siden etableringen.

- Daro og hans team er svært dyktige, og i kombinasjon med veksten innen netthandel og det faktum at betaling fortsatt er et uløst problem – har vi klokketro på at Dintero kan ta en tydelig posisjon i markedet for transaksjoner og betalingsløsninger, sier Staugaard. 

Staugaard sier finansteknologi er et viktig satsingsområde for hele Schibsted-konsernet.

- Våre brukere logger inn, betaler for annonser og for abonnement, kjøper hus og bil, laster ned kvitteringer og kuponger, tar opp lån, forsikringer og så videre. I alle disse transaksjonene er den finansielle teknologien sentral – og også vi jobber aktivt med å bedre kundereisen her fremover. Vi har allerede koblet Dintero med ett av våre selskaper, sier Staugaard. 

- Vi er en langsiktig investor og tror at Dintero på sikt kan bli en betydelig aktør i dette markedet. Vi ønsker å delta på denne reisen og vil støtte selskapet både med kapital og kompetanse, legger han til.