Schibsted skriver i en melding at avtalen mellom Schibsted og Polaris ble signert denne uken. Videre skriver de at Schibsted de siste årene har investert betydelig i å utvikle sin egen redaksjonelle teknologiplattform, Core News Product.

Plattformen dekker hele den redaksjonelle arbeidsprosessen fra produksjon av innhold til publisering på nett og mobil. Nå skal også Polaris Media over på denne plattformen. 

- Valget av Core News Product er resultatet av en grundig evalueringsprosess hvor plattformen er vurdert opp mot andre løsninger i markedet, og vi er trygge på at vi har fått den beste og mest fremtidsrettede løsningen for Polaris Media. Plattformen vil gi oss de beste forutsetninger for å ytterligere øke tempo i den digitale utviklingen, og vil også styrke vårt allerede gode samarbeid med Schibsted, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media. 

Core News Product er i dag i bruk i alle Schibsteds mediehus, fra Bygdanytt på Osterøy, til Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Aftenposten, VG, Svenska Dagbladet, og Aftonbladet.

Tilbudet gis også til partnerbedrifter
Polaris Media vil i første omgang ta i bruk medieplattformen hos sine 42 mediehus i Norge, blant annet Adresseavisen, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Agderposten og Varden.

- Hvor lang tid regner dere med å bruke på dette byttet?

- Overgangsfasen for et stort antall mediehus skal planlegges godt, og vi vil bruke tid på en god gjennomføring. Det arbeidet starter vi med å detaljere ut nå, så det er for tidlig å konkludere på når alle mediehusene er over på ny løsning. Noen av mediehusene bruker løsningen allerede i dag, og så vil det bli en gradvis innfasing for de øvrige mediehusene, sier Asle Vestvik som er teknologidirektør i Adresseavisen. 

- Hvor stor investering er det snakk om? 

- Vi kommer ikke til å kommentere på priser og investeringsnivå. Det er et omfattende arbeid å bytte ut så sentral teknologi i alle mediehus, men samtidig mener vi også løsningen er god og vil gi oss positive effekter og økt utviklingstakt fremover, sier han. 

Løsningen vil også bli tilbudt til en gruppe tilknyttede partnerbedrifter. Fædrelandsvennen, Lister, og Lindesnes - som tidligere var en del av Schibsted - bruker allerede plattformen.

Avtalen åpner for at Core News Product kan tas i bruk av Polaris Medias mediehus i Sverige på et senere tidspunkt.

 - Core News Product er den plattformen som er best tilrettelagt for journalistenes digitale arbeidsflyt, samt best tilrettelagt for effektiv samhandling. Plattformen vil sikre at vi er best mulig rustet for den digitale fremtiden. Vi gleder oss til å ta det i bruk, sier Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen. 

Frem til i dag har Polaris Media brukt publiseringsplattformen Cue fra Stibo DX.

- På høyde med eksterne produkter
Schibsteds medieplattform er satt sammen av flere moduler. Mediehusene i Polaris Media vil ta i bruk de redaksjonelle arbeidsverktøyene for journalister. Dette inkluderer blant annet moduler for å oppdage og produsere innhold, plattform for publisering og streaming av web-TV og podkaster, algoritmestyrte verktøy for å automatisere presentasjonen av innhold på forsidene, samt verktøy for direkterapportering og leserkommentarer. 

- Vi har med Core News Product utviklet en solid og smidig digital medieplattform som kan brukes på store så vel som mindre publikasjoner, og vi er veldig glade for at Polaris Media har valgt å bruke plattformen. Det er en bekreftelse på at vår plattform er fullt på høyde med eksterne produkter, sier Laila Dahlen, som er produktdirektør for mediedivisjonen til Schibsted. 

- Vil gi oss enda mer kraft
Konserndirektør for Schibsteds mediedivisjon, Siv Juvik Tveitnes, sier avtalen er en naturlig forlengelse av Schibsteds strategiske samarbeid med Polaris Media på en rekke områder. 

- Core News Product er en betydelig investering i å gi våre redaksjoner verktøy som gjør dem best mulig i stand til å oppfylle vårt samfunnsoppdrag. Avtalen med Polaris Media vil gi oss enda mer kraft i å utvikle dette som en av de mest moderne og framoverlente medieplattformene, sier Schibsted-sjefen. 

Schibsted eier  idag  29 prosent av aksjene i Polaris Media, i motsetning til Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad som mediekonsernet eier med 100 prosent. Samtidig eier Polaris Media ti prosent av rubrikkselsakpet Finn.no.