Det norske designbyrået Design Container forteller at også kommunikasjonsbransjen og teknologi- og designbyråene merker «den grønne bølgen». En tredjedel av selskapets omsetning kommer nå fra norske og internasjonale kunder innen fornybar energi.
 
- Særlig de siste to årene har vi sett en markant økning i etterspørsel etter merkevarekompetanse innen fornybar energi, både her hjemme og fra utlandet, sier byråleder Linn-Cecilie Linnemann.
 
De siste årene har byrået spesialisert seg på merkevare- og designjobber for selskaper innen grønn energi. I oktober gikk de seirende ut av en internasjonal byråkonkurranse for det britiske energiselskapet Elementum Energy. Tidligere i år sto de bak relanseringen av profilen til Energi Norge.
  
- Vi har etterhvert opparbeidet en kompetanse for bransjen og markedsdriverne, og hva dette betyr for utformingen av design og kommunikasjon. Samtidig er det viktig med en forståelse av det finansielle perspektivet, særlig i forhold til investorer, sier hun. 

Les mer: Design Container pusser opp Energi Norge

Byrået ble etablert i 2004 og har i dag 17 ansatte. I 2019 omsatte de for 20 millioner kroner, med et brutto driftsresultat på tre millioner kroner. I år forventer Linnemann en omsetning på rundt 18,5 millioner. En nedgang som skyldes koronapandemien.
 
- Dette året har vært tøft for store deler av vår bransje, med mange nervøse kunder og permitterte ansatte. For oss har de grønne kundene sørget for at vi lander på beina, og vi ser lyst på neste år, forteller byrålederen.

Innen grønn energi jobber de med omtrent ti kunder, blant annet Scatec, Embriq og strømselskapet Kraftriket, i tillegg til nevnte Elementum Energy og Energi Norge.