Norges største e-sportlag, Nordavind, sier de skal tjene 20 millioner kroner på driften i 2024. I emisjonspapirene, der selskapet har hentet inn 15 millioner kroner i ny kapital, kommer det frem at ambisjonen er å bli en plattform også for innholdsproduksjon og strømming. Det skriver Finansavisen onsdag.

På eiersiden i Nordavind finner en i dag foruten investor Tor Olav Trøim også TV-profil Stian Blipp, Bulkers-sjef Magnus Halvorsen, som også er styreleder, og Mats Zuccarello og selskapet har store sponsorer som DNB og Elkjøp, noe Kampanje tidligere har omtalt, med på laget.  

I investorpresentasjonen heter det at e-sportlaget skal tjenes mer penger på blant annet annonser i årene som kommer.

- Det som er unikt med e-sport er at du når en målgruppe fra 15-45 år, som er vanskelig å nå gjennom tradisjonell markedsføring. Nordavind har fått mange forespørsler fra aktører som ønsker å kjøre reklamekampanjer på vårt digitale nedslagsfelt. Nordavind og spillerne i stallen hadde til sammen 25 millioner eksponeringer på nett i fjor. Vi skal derfor ansette mennesker som kan lage markedsføringsinnhold og håndtere det kommersielt, sier Magnus Halvorsen, som er styreleder i selskapet, til Finansavisen.

I tillegg ser Nordavind også for seg å tjene penger på strømming og salg av medierettigheter.