Den amerikanske telekjempen Verizon selger nettavisen HuffPost. Som en del av avtalen får Verizon, en av USA største telekomselskaper, en minoritetsandel i BuzzFeed som altså kjøper konkurrenten. 

Dermed vil BuzzFeed få tilgang på telegigantens annonseplattform og på den måten nå flere kunder. Kjøpesummen er ikke kjent, ifølge The Guardian.

Det er to store digitale nettaviser som dermed slår seg sammen, men som begge har slitt voldsomt de siste årene.

- Etter mange sjokk i nettindustrien og få suksesshistorier, er dette en skikkelig tillitserklæring, sier Mark Schoofs, ansvarlig redaktør i BuzzFeed.

Begge selskapene har kuttet voldsomt med kostnader den siste tiden etter flere år med eksepsjonell vekst.

Les også: BuzzFeed og HuffPost kutter i staben

Huffington Post, som avisen opprinnelig het, ble grunnlagt av blant andre Arianna Huffington. Huffington er i dag ute av nettavisen som tidlig ble sett på som et selskap med stor disruptiv kraft på det tradisjonelle mediemarkedet i kampen om de digitale annonsekronene. Men både HuffPost og BuzzFeed merket begge konkurransen fra sosiale medier-gigantene Google og Facebook.

- Jeg har gode minner fra tiden da vi fikk HuffPost til å vokse seg frem til å bli en stor nyhetspublikasjon i de tidligere årene, men BuzzFeed foretar denne transaksjonen for vi tror på fremtiden til HuffPost og potensialet nettavisen har til å fortsette å definere medielandskapet i mange år fremover, sier Jonah Peretti som i sin tid var med å grunnlegge Huffington Post men som de siste årene har ledet BuzzFeed.