Forte Digital har i løpet av de tre årene siden oppstarten vokst fra null til 130 ansatte og administrerende direktør John Kårikstad sier han «har store ambisjoner for selskapet.» Nå vil teknologi- og designbyrået, fra sine kontorer i Oslo og Krakow, satse enda tyngre på netthandel og datadrevne kundeopplevelser.

- Vi har planer om å vokse fremover og vi skal bli enda flere ansatte og styrke oss som strategisk partner for store og ambisiøse selskaper gjennom blant annet det vi kaller Business Consulting og datadrevet markedsføring, sier han til Kampanje. 

Kårikstad sier han også jobber med et helt nytt produkt som bærer navnet Forte Fusion, et plattformprodukt som gjør det enklere for virksomheter å bruke data på en smartere måte for å skape de beste kundeopplevelsene.

- Mer enn det kan jeg ikke røpe per nå, sier Kårikstad.

Øker omsetning og ansatte
Forte Digital har ikke bare vokst i antall ansatte også i omsetning har pilene pekt rett i været. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på 77,6 millioner kroner og et resultat på driften på 14,2 millioner kroner.

Ser en på utviklingen for perioden januar til oktober i år har veksten vært på hele 67 prosent og selskapet bikket nylig 100 millioner kroner i omsetning i samme periode. fra 60,6 millioner kroner til 101,3 millioner kroner. 

Av nye ansatte har teknologi- og designbyrået hentet inn John Erik Klausen, Christer Aas og Bjørn Erik Glomsrud som nye rådgivere.

- Vi er strålende fornøyde med at vi nå har landet tre av bransjens dyktigste fagfolk innen teknologi og design. Vi har vært klare på at vi fra dag én skal utvikle digitale løsninger på sluttbrukerens premisser. Med den tunge teknologi- og designkompetansen vi nå har fått på plass i selskapet skal vi bli enda bedre på å utvikle datadrevne kundeopplevelser, sier Kårikstad.

Henter fra Fjord
Christer Aas kommer fra stillingen som teknisk produktsjef i Urban Sharing og er ansatt som sjefsarkitekt i teknologiavdelingen.

- Forte Digital er et selskap med stor kompetanse og drivkraft for å bygge relevante produkter og tjenester, sier han.

John Erik Klausen kommer fra stillingen som visuell designsjef i Fjord Oslo og går inn i jobben som senior digitaldesigner i designavdelingen.

- Det blir spennende å bli en del av et relativt nytt og ambisiøst selskap med et etablert designmiljø som består av svært dyktige og erfarne folk, sier Klausen. 

Til sist kommer Glomsrud fra stillingen som teknisk direktør i Visavi Technology og er ansatt som seniorarkitekt i teknologiavdelingen.

- Det avgjørende for meg var at Forte Digital leverer tverrfaglige team til våre kunder. Det forteller mye om hvordan man ønsker at teamstruktur og utviklingsprosess skal fungere, og det fenget meg veldig, sier Glomsrud.