Apple har lenge blitt kritisert for deres restriksjoner knyttet til betalinger i applikasjoner. Både Spotify og Fortnite-eier Epic Games har lagt seg ut mot tech-giganten, sistnevnte ville ha med seg internett i kampen mot Apple og publiserte både egenprodusert film og hashtagen «FreeFortnite».

Les også: Apple kastet ut Fortnite - spillselskapet svarer med søksmål

Nå velger Apple å senke den omstridte app-avgiften, men det kun for små aktører. Selskapet vil gå fra 30 til 15 prosents kommisjon for de som tjener under en million dollar. Tek.no omtalte saken først. 

Endringen som Apple kaller «The App Store Small Business Program» skal gjelde fra 1. januar 2021. Ifølge Apple skal det hjelpe med å akselerere innovasjon, samt små bedrifter og uavhengige utviklere. Men det gjelder kun de som tjener mindre enn én million dollar i året på deres apper i App Store.

Tek.no skriver at det er liten trøst for Epic Games og andre større aktører. Nettsteder skriver at Apple ikke rører segmentet med de virkelige «store gullfiskene».

- Trolig snakker vi om et kalkulert trekk som gjør at Apple ikke lenger kan beskyldes å ta så mye av kaka at de står i veien for innovasjon og hindrer nystartede firmaer i å komme seg på beina, skriver Tek.no.