Finansavisen skriver at Eldorado i Torggata, som hittil har vært teater, kino og deretter bokhandel, skal bli Norges nye gaming-mekka. Tidligere seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese, Helge Lunde, er initiativtakeren til prosjektet. Han begynte å leke med tanken om å åpne et gaming- og e-sporthus allerede for tre år siden. Målet er å samle et gaming-, e-sport- og underholdningstilbud under ett tak.
 
Lunde beskriver prosjektet som et spleiselag mellom seg selv, øvrige investorer, sponsorer og gårdeier. Gaminghuset skal åpne i november, og planen er å gå i balanse innen 2023.
 
- Men det betinger at korona er over innen den tid, sier Lunde til Finansavisen.
 
Også Joachim Haraldsen, kanskje bedre kjent som YouTuberen Noobwork, er med på både støtte- og eiersiden av Eldorado E-sport. Han ønsker å være med på å bygge opp gaming til det det burde være.
 
- Det er akkurat dette Norge og Oslo trenger. Det blir en sunn arena der unge og voksne kan komme sammen og spille, sier han.
 
En av sponsorene er Omen, HP sitt gamingmerke. Sponsoratet innebærer at stort sett alt av gamingutstyr, inkludert gamingstoler, er av Omen-merket. Stig Myklebust, direktør for retail og Omen-ansvarlig for HP Inc. i Norden og Baltikum, forteller at de har gått inn med rundt fire millioner kroner.
 
- Vi har sjekket litt, og så vidt vi kan forstå er dette den største sponsoravtalen i norsk gaming-historie, sier han.