På selveste Singles Day, 11. november, går Schibsted ut med nyheten om at de lanserer datingtjenesten GoodOnes i Norge. Den krever at brukerne logger inn med BankID og lover nulltoleranse for trakassering. Den er tidligere lansert i Sverige der den så langt hatt mer enn 300.000 brukere.

- Nettdating er mer og mer populært, men dessverre er det mange useriøse brukere på dagens tjenester. Gjennom å bruke innlogging via BankID skaper vi en mye tryggere og mer respektfull datingopplevelse. Uønsket adferd kan enkelt rapporteres og vi kan enkelt stenge ute useriøse brukere permanent, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge. 

BankID brukes til å sjekke navn og alder, og for å unngå at brukere oppretter ny profil etter å ha blitt utestengt.

Tjenesten er i utgangspunktet gratis å bruke, men man må betale for tilleggstjenester, som å se hvilke brukere som vil matche med deg. Det koster fra 79 kroner i uken. Man kan også betale 40 kroner for å «angre» på likerklikk.

GoodOnes benytter seg ikke av Schibsteds innloggingstjeneste SPiD.

- Det er to grunner til det. Det ene er at vi ønsker ikke å ha de sensitive dataene i det felles SPiD-systemet. Og så ville det vært en større teknisk jobb, sier Røsten til Kampanje.

I motsetning til Tinder, gir GoodOnes brukerne muligheten til å legge ved en melding når de vil matche med andre profiler. Innholdet i meldingen vises bare hvis det oppstår en match mellom brukerne.

- Vår erfaring viser at det å ha mulighet til å sende en melding sammen med din «liker» gir deg sju ganger større sjanse for å få i gang samtalen. Dermed blir det færre «døde» matcher, som bare blir liggende fordi ingen av partene vil skrive først, sier, Gustav Borg, daglig leder i GoodOnes.