NRK skal ansette 15 nye medarbeidere som skal jobbe i Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen i NRK og samlokaliseres med NRK Nordland i Bodø.

Divisjonen de be blir en del av designer og utvikler, forvalter og drifter publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, NRK Super, YR og NRK.no, skriver NRK i en pressemelding. 

NRK har behov for enda mer kraft i produktutviklingsarbeidet, forteller teknologidirektør Heidrun Reisæter. Hun tror det er en fordel å bygge opp et slikt miljø utenfor Oslo.

- Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologiutviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere, sier Reisæter i pressemeldingen.

Nå starter hun jakten på utviklere og en leder for etableringen av teamet i Bodø.

- Vi håper å rekruttere flinke folk som allerede bor i Bodø, bodøværinger som vil flytte hjem igjen og andre som søker spennende oppgaver og nye utfordringer ved å flytte på seg, sier teknologidirektøren.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen minner i pressemeldingen om at NRK både er og skal være til stede i hele Norge.

- NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen.