Det norske medtech-selskapet EpiGuard velger nå PR-byrået MSL. MSL har allerede jobbet med medtech-selskapet siden mars, men nå skal det inngås et langsiktig formelt samarbeid. 

- Epiguard er et norsk selskap som ble funnet opp på Ullevål og produktene lages i Fredrikstad og selges til sykehus, lufttransport og ambulansetjenester verden over, sier Rolf Ellingsen Aaneland, leder i PR-byrået MSL, til Kampanje.

- Verden manglet et produkt
Aaneland sier at verden virkelig fikk øynene opp for Epiguards produkt EpiShuttle, en isolasjonsbåre, da koronapanedmien startet i vinter. MSL-sjefen forklarer produktets bakgrunn slik:

- Et team av leger fra Oslo Universitetssykehus tok i 2016 i mot en lege fra Leger uten grenser. Hun hadde Ebola og hadde vært gjennom svært tøff transport fra Kongo og hjem, som satt sikkerheten til både pasienten og helsepersonellet i fare. Det var da tydelig for mottaksapparatet at verden manglet et produkt som kunne sikre trygge transporter av smittefarlige pasienter, sier Aaneland.

- Fornøyd med proaktiviteten 
Ellen Cathrine Andersen, administrerende direktør i EpiGuard, skrytet av hva MSL allerede har fått til av global omtale.

- Hvordan vi kobler oss på verdenssamfunnet internasjonalt er over all forventning. Den enorme pressedekningen vi oppnår i verdens største nyhetsredaksjoner gir salgsapparatet vårt god drahjelp. Vi er spesielt fornøyd med proaktiviteten vi møter hos MSL, og har derfor valgt å inngå et langsiktig samarbeid, sier Andersen.

- Pandemien har gjort produktet EpiGuard hyperrelevant, men de må som alle andre fortjene oppmerksomheten. Det krever mobilisering av eksperter, leverandører, politikere, forhandler og kunder, for å oppnå et globalt gjennomslag som dette. Takket være et ekstremt dedikert og effektiv team har vi oppnådd akkurat dette. Vi gleder oss virkelig til å fortsette arbeidet med å få EpiGuard ut i verden, sier MSL-sjef Aaneland. 

Smittevernskuvøsen EpiShuttle er utviklet av norske leger og ingeniører, og produseres i Fredrikstad hos Eker Design. Teamet som arbeider med EpiGuard hos MSL består av Axel HammerFrithjov Nerby, Elena Gonder og Rolf Aaneland.