Den globale strømmegiganten Netflix skuffer med tanke på antallet nye kunder som har kommet til i løpet av årets tredje kvartal. I en fersk resultatrapport heter det at selskapet skaffet seg 2,2 millioner kunder i løpet av de siste  tre måndene.

- Som vi hadde forventet faller veksten i antall nye betalende brukere i løpet av dette kvartalet. Vi tror dette primært handler om rekordveksten vi så i årets første halvår, skriver Netflix i sin resultatrapport.

Veksten var likevel mindre enn de 2,5 millioner kundene som selskapet selv har anslått ville komme til i løpet av perioden, og det var også mindre det markedet hadde forventet. Ifølge CNBC, som har innhentet tall fra Factset, lå forventningene på 3,58 millioner nye kunder i årets tredje kvartal.

Veksten var også betydelig lavere enn på samme tid i fjor. Da var veksten på 6,8 millioner kunder. 

I andre kvartal i år var også veksten langt høyere, den gang dro Netflix inn hele ti millioner nye kunder.

Sikter mot 200 mill. kunder
Selskapet forventer en vekst på seks millioner nye abonnenter i løpet av årets siste kvartal noe som for første gang vil sende antallet kunder over 200 millioner kunder for første gang. 

Selskapet har dermed ved utgangen av tredje kvartal 195 millioner abonnenter. 

Les også: Netflix-aksjen faller til tross for enormt overskudd

Samtidig fortsetter omsetningen til selskapet å øke, og Netflix hadde i årets tredje kvartal en omsetning på 6,4 milliarder amerikanske dollar. Det var en vekst på 22,7 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2019. 

Driftsresultatet endet på 1,3 milliarder dollar, en vekst på drøye 20 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2019.  Selskapet guider på en driftsmargin på 19 prosent for hele 2021. 

- Vi er fortsatt ganske små
Når det gjelder innholdssiden så skriver Netflix i resultatrapporten at selskapet er i gang med blant annet produksjonen av fjerde sesong av «Stranger Things», en ny actionfilm med Dwayne Johnson som heter «Red Notice» samt sesong to av «The Witcher.»

Konkurransen på strømmemarkedet er i ferd med å intensiveres betydelig og i løpet av kvartalet har stadig flere land i verden, blant annet Norge, fått tilgang til konkurrenten Disney Plus.  Samtidig dukker det opp nye aktører på nett som tilbyr video og dermed også er med å stjele verdifull TV-tid, skriver Netflix i rapporten. 

- Lineær TV og andre store underholdningskategorier, som for eksempel videospill og innhold på YouTube og Tiktok, kjemper alle om kundenes oppmerksomhet. Men vi er fortsatt ganske små relativt sett sett opp mot den generelle tiden vi bruker på skjerm, heter det i brevet.