Tirsdag morgen ble det kjent at japanske Softbank går tungt inn i Kahoot, med en investering på 1,98 milliarder kroner. Det melder Nettavisen. Det skjer gjennom en såkalt rettet emisjon, der det utstedes nye aksjer og de nåværende aksjonærene blir vannet ut, skriver avisen.

Etter avtalen vil Softbank eie 9,69 prosent av den norske spill- og læringsplattformen. De blir dermed største eier i Kahoot, foran Jan Haudeman-Andersen, Microsoft og daglig leder Eiert Hanoa.

E24 skriver at Kahoot skal gi ut 43 millioner nye aksjer til en kurs på 46 kroner per aksje. Økonomiavisen skriver videre at aksjen stiger 15 prosent fra start. På det meste har aksjen handlet til 57 kroner så langt tirsdag.

Medgründer og tidligere sjef i Kahoot, Åsmund Furuseth, selger 650.000 av sine Kahoot-aksjer til en stykkpris på 46 kroner, en knapp krone under det aksjen ble handlet for da børsen stengte mandag, melder Shifter. Furuseth selger til ledelsen i Kahoot og realiserer verdier for 29,9 millioner kroner, skriver Shifter.