Reklamebyrået Hyperredink inngår samarbeid med Loop Miljøskole, som lager gratis undervisningsressurser om bærekraftig utvikling for skoler og barnehager. I disse dager lanseres nye nettsider og skolemelk-kampanjen «Barnas Skog» som er et samarbeid mellom Loop Miljøskole, Grønt Punkt Norge, WWF og Tine Skolelyst.

Loop lanserer også flere undervisningsfilmer som er laget i samarbeid med NRK Skole og en undervisningsportal som skal motivere barn og unge til å ta vare på jordas ressurser og utvikle evnen til kritisk tenkning rundt bærekraftig utvikling, plast- og forsøplingsproblematikk.

- Skal vi lykkes med det må både form, innhold og det visuelle uttrykket stemme. Jeg har en god følelse av at vi har klart nettopp det, sier Fredrikke Friis Bertheussen, prosjektleder for Loop.

Hun forteller at de har hatt god kjemi med designerne, utviklerne, prosjektlederne og rådgiverne i Hyperredink fra dag én:

- Designerne nailet til de grader akkurat det visuelle uttrykket vi hadde sett for oss til nettsiden. For oss i Loop Miljøskole var det ikke bare viktig at funksjonalitet og brukervennlighet ble ivaretatt, men at portalen visuelt sett motiverer og inspirerer brukerne til en mer bærekraftig livsstil, sier hun.

- En ekte «klipp og lim»-sti
Designer på prosjektet, Monika Tronsmed, har sammen med Hyperredinks egen illustratør Mari Veggum stått for det visuelle uttrykket. Tronsmed forteller at målet med oppgaven var å skape et univers både voksne og barn kan leve seg inn i.

- Ved bruk av ekte bilder, en fin illustrasjons-stil og farger som ikke er typiske «miljøfarger» har vi skapt et uttrykk som vi håper inspirerer og engasjerer målgruppen til å ta vare på skogen vår og naturressursene våre. Vi gikk for en ekte «klipp og lim»-stil, sier hun.

Rådgiver Martine Carlson i Hyperredink beskriver Loop som en lærerik og leken kunde å jobbe med:

- Det finnes mange måter å både lære og formidle viktig kunnskap på. Loop er flinke til å tenke nytt rundt dette, og i alle prosjektene vi har fått bryne oss på til nå har vi sammen fått utfordre både form, formater og fortellerteknikk. Det synes vi har vært veldig gøy, forteller hun.

- Blir en spennende høst
Jørgen Djuve
, prosjektleder i HyperRedink, sier de gleder seg til høsten hvor det de har jobbet med de siste månedene rulles ut.

- Med alt fra «Barnas Skog» skolemelk-kartonger, den digitale historiefortellingen som er en integrert del av kampanjen, og ikke minst helt nye nettsider for Loop Miljøskole. Det blir en spennende høst, sier han

På bildet øverst i saken ser du fra venstre Marianne Heggenhougen i Loop, Martine Carlson rådgiver i Hyperredink, Fredrikke Friis Bertheussen i Loop, Øystein Husket utvikler i Hyperredink, Monika Tronsmed designer i Hyperredink og Jørgen Tjuve prosjektleder i HyperRedink.