Espen Egil Hansen blir ny styreleder i Shifter, nettavisen som skriver om teknologigründerskap og innovasjon. Hansen er tidligere sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten, i tillegg har han en lang lederkarriere bak seg i VG, hvor han blant annet var sentral i å bygge VG Nett til Norges største nyhetsnettsted.

Nå blir han styreleder i Shifter og tar over stafettpinnen etter tidligere TV Norge- og Discovery-sjef, samt «Good game»-gründer Harald Strømme.

- Få andre i Norge kan kombinere kommersiell teft med høy redaksjonell integritet, på den måten Espen har gjort i Aftenposten. Den erfaringen han har med å skape inntekter på toppen av en sterk redaksjonell merkevare, vil være svært verdifull for oss i Shifter fremover. Han har et innovativt og analytisk tankesett som passer godt med våre ideer om å utvikle Shifter videre, sier medgründer og daglig leder i Shifter Lucas Weldeghebriel.

- Lesere langt ut over startupmiljøene
- Jeg tar denne oppgaven fordi jeg er imponert over hva Shifter er i dag, og fordi jeg tror det kan bli noe langt mer i fremtiden, sier nyslått styreleder Espen Egil Hansen.

Han mener nettavisen ikke har gått i «fellen» ved å skulle være alt for alle.

- Det har troverdighet nettopp fordi de er et medium for og av tech-gründere. Ironisk nok har dette gjort at Shifter har fått abonnenter og lesere langt ut over startupmiljøene. Nettopp fordi de er så tydelige på ett felt, blir de relevante for flere, sier Hansen.

Espen Egil Hansen shifter ny 980.jpgVil utvikle Shifter: Ny styreleder Espen Egil Hansen. Foto: Shifter

- Morgendagens næringsliv
Ifølge den tidligere Aftenposten-sjefen står norsk næringsliv midt i tre store skifter:

- Fra analogt til digitalt, fra fossilt til fornybar og fra bruk-kast til ombruk og gjenvinning. Disse skiftene skjer nå nedenfra i form av et mylder av nye selskaper som angriper våre største problemer, men også ovenfra i form av at eksisterende selskaper endrer seg for i det hele tatt å ha en fremtid. Disse skiftene skjer i større og større grad i randsonen offentlig sektor og næringsliv, sier Hansen.

-Det er mange redaksjoner i Norge som dekker dagens næringsliv, men Shifter er allerede i dag morgendagens næringsliv. Jeg gleder meg til å hjelpe Shifter med å utvikle denne posisjonen, fortsetter han.

Utvider styret
Shifter utvider samtidig styret med to nye hoder, Lars Johan Bjørkevoll og Anne Kristine Flovild.

- Lars Johan har solid erfaring med å bygge selskaper, og er etter vår mening et kommersielt geni, mens Anne Kristine Flovild, som er daglig leder i konsulentselskapet Boitano, har en overlegen finansiell bakgrunn og kompetanse. Vi er superstolte og glade for at de sa ja til å være med i Shifters neste kapittel, sier daglig leder Weldeghebriel.

Sommeren 2017 ble Harald Strømme første investor i Shifter, samtidig som han gikk inn som styreleder for nettavisen. 

- Da jeg gikk inn som første investor og ble styreleder i Shifter i 2017, gjorde vi en avtale om at jeg skulle sitte i tre år. I løpet av disse årene har Shifter etablert seg som det viktigste mediet i Norge for start-ups, innovasjon og vekst, sier Strømme.

Strømme sier han er glad for at det er Hansen som blir hans etterfølger.

- Med ham får Shifter en svært dreven medieleder ved roret, som kan tilføre mye kompetanse og erfaring. Jeg er både imponert og inspirert av hva Per-Ivar, Lucas og Aslaug har fått til, og gleder meg til å følge dem videre. Norge trenger Shifter og jeg er stolt av å ha vært med på å sjøsette dette spennende og viktige prosjektet, sier Strømme.

Takker for seg:

Harald Strømme gir seg som styreleder etter å ledet styret fra 2017. I løpet av disse årene har Shifter etablert seg som det viktigste mediet i Norge for start-ups, innovasjon og vekst, sier Strømme. Foto: Shifter