Fredag før helgen ble det kjent at Epicenter ansetter en ny daglig leder. Det betyr at sjefen på Epicenter i Oslo de siste par årene, Peter Jetzel, slutter i selskapet som tilbyr kontorarealer for både større, etablerte selskaper og mindre oppstartsselskaper.  

Jobben Jetzel nå går til kan ved første øyekast virke svært lik jobben på Epicenter. Jetzel blir daglig leder i det nye innovasjonshuset Rebel eller jobben «med å gjøre Rebel til en arena som rokker og rocker norske it-utvikling.»

-  Det blir helt rått å samle de beste it-hodene i et økosystem som vil yre av kompetanse, kraft og kreativitet. Jeg elsker Rebels kongstanke om kunnskapsdeling på tvers av bransjer, organisasjoner, fagmiljøer og akademia. Jeg er overbevist om at deling er viktigere enn noensinne for at Norge skal kunne være konkurransedyktig i et globalt næringsliv, sier han.

Les også: Henriette Sveen skal skape vekst for norske startup-bedrifter i Epicenter

Vil røske opp i det etablerte
Bak Rebel står Entra Eiendom og en gruppe investorer og teknologer fra blant annet Macsimum, som også står bak samlingstedet Teknologihuset. Også Wakefield Realkapital er tilknyttet satsingen. 

- Skal dere være litt rebeller også?

- Vi prøver i hvert fall å utfordre og røske litt opp i det etablerte. Skal AS Norge henge med i utviklingen og fortsatt være konkurransedyktige må vi bli flinkere til å lære av andre, bli flinkere til å samarbeide og heller ikke så redde for å samarbeide på tvers av landegrenser, sier svenske Jetzel.

Det nye Rebel-huset har som mål å samle de beste IT-hodene under ett tak på et areal som spenner over hele 27.000 kvadratmeter fordelt på 17 etasjer. Adressen er Universitetsgata 2 som tidligere huset det gamle Televerket og hvor det norske tele-eventyret i sin tid startet.

- Blir dette en konkurrent av din gamle arbeidsgiver Epicenter?

- Jeg har fortsatt en veldig god relasjon med Epicenter og med teamet, styret og eierne der. Heller enn å være konkurrenter vil jeg strekke ut en hånd fordi jeg tror vi kan spille hverandre gode, sier Jetzel.

- Mer enn kontorfellesskap
Han sier «Rebel har en ambisjon om å knytte teknologer og it-kompetanse sammen.»

- Det kan være både på individnivå og mellom ulike selskaper, for på den måte endre hele måten vi tenker innovasjon og forretningsutvikling på. Vi skal fasillitere communities, drive med kompetansedeling og akselerere innovasjon, sier han.

De siste årene har det dukket opp en rekke hus og samlingssteder som nevnte Epicenter, Mesh og Spaces som skal gi oppstartsselskaper mulighet til å leie kontorer og bli del av et innovativt kontorfellesskap. Jetzel sier Rebel har et større mål enn å kun å tilby co-workingtjenester.

- Det er ikke arealutleie som er hovedforretningsideen, men innholdet og teknologi- og kompetansedelingen. Det vi vil prøve å gjøre er å fasillitere for vekst og innovasjon, og skape aktiviteter som sikrer verdiskapning og vekst. Vi vil gjøre det mulig for både store og små selskaper å akselerere utviklingen.

Jobbet tidligere i Google
Rebel-huset skal tilby både kontorplasser, co-working-soner, felles møterom, auditorier, konferansesaler, expo-områder, maker space, labs, lounger og restauranter.

- Det er mange som har signet opp for partnerskap allerede og i utgangspunktet retter vi oss ikke mot startupselskaper, Det kan vær store, etablerte teknologiselskaper, men også selskaper som iv ikke ser på som tech-selskaper og som vil komme i kontakt med og samarbeide med teknologer, sier Jetzel.

Jetzel har erfaring fra en rekke ledende roller innenfor kommunikasjon, teknologi og innovasjon i Europa, USA og Asia. I ni år ledet han Googles arbeid med marketing og digitaliseringsprosjekt i Norden og Benelux, der han hjalp både individer, privat næringsliv og det offentlige i å dra nytte av teknologi for å skape innovasjon, vekst og arbeidsplasser.