200.000 av Googles fulltidsmedarbeidere i USA, Storbrittania og India har fått beskjed om at de ikke trenger å møte fysisk på jobb før i juli 2021, skriver Politiken.

Det gjør Google og moderselskapet Alphabet til det første av de store, globale tech-selskapene som formelt skyver de vanlige arbeidsforholdene fremover ut det første halvåret av 2021 på grunn av koronaviruset. 

- For å gi våre medarbeidere mulighet til å planlegge for fremtiden, forlenger vi vår globale frivillige mulighet til å jobbe hjemmesfra til og med 30. juni, skriver Googles øverste sjef, Sundar Pichai, i en mail til de ansatte ifølge Washington Post

Ifølge Politiken kommer nyheten i kjølevannet av at Twitter har gitt sine medarbeidere en uformell beskjed om at de kan jobbe hjemmefra «for evig».

Hos Facebook og Amazon forventer man stadig at de ansatte kan møte på jobb igjen fra januar 2021. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg har tidligere uttalt at han forventer at halvparten av de flere enn 50.000 ansatte kommer til å jobbe hjemmefra innen de neste ti årene.

Les også: Subjekt-redaktør vurderer å politianmelde falsk Twitter-konto