En video postet av det sterkt høyreorienterte nettstedet Breitbart News ble fjernet fra både Facebook, Youtube og Twitter etter å ha spredt feilinformasjon om COVID-19.

I den mye delte filmen forteller en gruppe mennesker ikledd hvite forskerfrakker som kaller seg «America’s Frontline Doctors» at det finnes en kur mot koronaviruset og at en ikke trenger å ha på seg maske for å sakke spredningen av viruset, ifølge CNBC.

Filmen fikk over 20 millioner visninger før den ble fjernet fra Facebook med begrunnelsen at filmen inneholdt feilinformasjon.

Nå sier Facebook at de brukte lenger tid enn de burde ha gjort på å fjerne videoen, i en uttalelse til The Verge. Facebook sier de nå skal undersøke hvorfor det tok så lang tid å fjerne filmen.

Trump delte filmen
Både president Donald Trump og hans sønn Donald Trump Jr. delte filmen på Twitter. En talsperson for Trump Jr. sier Twitter midlertidig stengte sistnevtes Twitter-konto. Ifølge Vice ble kontoen midlertidig stengt til den omtalte Twitter-meldingen var fjernet.

Preident Trump ble på en pressekonferanse, natt til onsdag norsk tid, konfrontert med å ha delt videoen. VG skriver at Trump brått avsluttet pressekonferansen etter å ha blitt stilt et kritisk spørsmål knyttet til informasjonen i videon. 

Den omdiskuterte videoen Trump delte, anklager også Trumps egen koronarådgiver Anthony Fauci for å undertrykke bruken av medisinen i kampen mot coronaviruset, skriver VG. 

Delte filmen:

President Donald Trump delte den omdiskutert videoen som ble fjernet fra Twitter og Facebook. Her under gårsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.