Direktør for samfunnskontakt i Telia Øyvind Husby blir ny administrerende direktør i IKT-Norge. IKT-Norge er en uavhengig interesseorganisasjon som jobber for å styrke de overordnede rammebetingelsene for det digitale næringslivet.

- Styret i IKT-Norge er svært tilfredse med å få ansette en så erfaren og dyktig leder som Øyvind Husby til å lede virksomheten framover. Husby har en sjelden kombinasjon av tung industrikompetanse fra sektoren, sterkt samfunnsengasjement og dyp teknologiforståelse, sier styreleder i IKT-Norge, Toril Nag i en pressemelding.

Øyvind Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telekombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern og mellomstore bedrifter, samtidig som han har vært styreleder i Kabel Norge og Virke IKT.

- Husby har erfaring fra både store virksomheter og startups, og et brennende engasjement for rammebetingelsene for teknologivirksomheter i bred forstand. Vi i styret ser fram til et godt samarbeid med Øyvind Husby, fortsetter Toril Nag.

- Jeg er ydmyk for oppgaven
- Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, og sammen med styret, medlemmene og norske myndigheter sikre rammebetingelser som gjør at bransjen kan spille en avgjørende rolle i de store endringene vi står overfor, sier Husby.

- Jeg er ydmyk for oppgaven og ambisiøs på vegne av bransjen og betydningen vi har som drivkraft til fremtidig verdiskapning og overgangen til et bærekraftig samfunn, fortsetter han.

- Svært fornøyd
Fredrik Syversen, konstituert administrerende direktør i IKT-Norge, sier at Husby blir en god lagleder for i IKT-Norge.

 - Vi kjenner Øyvind Husby gjennom hans mangeårige virke i ekom-bransjen, og er svært fornøyde med at han skal lede arbeidet med å styrke rammebetingelsene for det digitale næringslivet, sier Syversen.

Husby tar over etter Heidi Austlid som går til stillingen som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening.