RiksTV fortsetter å gjøre avtaler med fiberselskaper landet rundt og tror nå på en dobling i antall kunder på fiber i løpet av året.  I fjor økte antall nye fiberkunder for RiksTV med over 70 prosent målt mot 2018, men nå sikter selskapet mot ytterligere 100 prosent vekst fra 2019 til 2020.

- Starten på 2020 har også vært veldig god, og jeg tror faktisk vi klarer å doble antall fiberkunder i år sammenlignet med 2019, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

Det kan komme godt med for antallet RiksTV-kunder ved utløpet av 2019 gikk tilbake med 7.000 kunder. Antallet RiksTV-kunder var ved utgangen av året på 246 470 kunder.  Tilsvarende tall ved forrige årsskifte var på 253 130. Dette er kunder som abonnerte på en eller flere av RiksTVs tjenester.

Les også: Overskuddet øker i RiksTV – men antallet kunder krymper

Selskapet har de siste 12 månedene signert avtaler med syv nye fiberleverandører som GP Dataservice i Halden, kraftlagene InfraNord og Luostejok i Finnmark, Hvaler Bredbånd, Nettstar i Bergen, Skiptvedt Digital og sist Numedal Fiber (NUFI) signert avtaler med RiksTV.

RiksTV har også avtaler med HomeNet, OBOS OpenNet, Lynet Internett, Blix Solutions og ATMCom.

Veksten i fjor var drevet i hovedsak av HomeNets utbyggingstakt, og andel av deres kunder som velger RiksTV, samt nye kunder hos RiksTV-partnerne i Finnmark.

- I 2020 skal RiksTV bygge en enda sterkere partnerportefølje, videreutvikle vårt TV-produkt og sikre lønnsomme og konkurransedyktige produkter for både oss og våre partnere. Vårt mål er å spille partnerne gode og bidra med kompetanse og verktøy til fordel for sluttbrukeren, sier Jérôme Franck-Sætervoll. 

TV-distributøren opplever god pågang av fiberselskaper som ønsker å samspille med RiksTV

- Stadig flere fiberleverandører tar nå kontakt med oss da de og kundene ønsker våre TV- og underholdningstjenester. Det setter vi stor pris på, og vi er stadig på jakt etter flere partnere som ønsker å tilby sine kunder økt valgfrihet, sier RiksTV-sjefen.

RiksTV ble etablert i 2005 for å satse på det digitale bakkenettet. Nå satser RiksTV på internett, fiber og digitalt bakkenett.

- Vi blir mer og mer uavhengig av distribusjonsform. Vi leverer de beste TV- og underholdningstjenestene totalt, uavhengig av form for distribusjon, sier Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

RiksTV AS eies av TV 2 Gruppen AS og NRK Aktivum med 50 prosent hver, etter at Telenor solgte seg ut høsten 2019.