Verdens største medieteknologimesse, NAB, er avlyst. Konferansen skulle finne sted i april i år i Las Vegas og samler normalt store norske delegasjoner fra alle de store TV-husene og produksjonsselskapene.

- Dette var ingen lett beslutning å ta, men heldigvis var ikke alene om å ta den. Vi er takknemlige for at så mange har engasjert seg mens vi forsøkte å håndtere en situasjon som hele tiden utviklet seg, sier NAB-sjefen Gordon H. Smith

Det skjedde bare noen timer før president Donald Trump innførte innreiseforbud i 30 dager fra de fleste europeiske land for å demme opp for spredningen av koronaviruset.

- NAB i Las Vegas er verdens største messe for teknologi og innovasjon med fokus på produksjon, leveranse, styring, håndtering og distribusjon av innhold på tvers av alle medieplattformer. Messen har opp mot 100,000 besøkende, og over 1.600 utstillere, sier en av de globale sjefene i det internasjonale TV-produksjons- og teknologiselskapet Nep, Lise Heidal.

Nep Norge leverer utstyr og avvikler flere store TV-programmer innenfor både sport og underholdning.

- I Norge har vi mange innovative små og store aktører som selger og eller kjøper slike tekniske løsninger, og det er mange norske selskaper som enten besøker eller stiller ut på messen, sier hun.

Heidal sier Nep som selskap også pleier å stille ut på NAB-messen.

- Nep deltar årlig på messen som utstiller, i tillegg til at vi har mengder av møter med både eksisterende og potensielle leverandører, sammen med våre kunder - eller på egen hånd - i jakten på nye fremtidsrettede løsninger, sier hun.

Nylig hentet Heidal og Nep-ledelsen TV-profilen, Morten Aass, til stillingen som administrerende direktør i Norge. Gjennom organisk vekst og oppkjøp av blant annet OB Team fra TV 2 har Nep i Norge vokst til 120 mennesker.

- Lokalt i Norge følger vi rådene fra de norske helsemyndighetene. Vi har iverksatt alle nødvendige forhåndsregler for å sikre helsen til våre ansatte og frilansere, blant annet strenge rutiner for rengjøring, møtevirksomhet og reisevirksomhet samt hjemmekontorløsninger for de som ikke strengt tatt må være i operativ tjeneste på kontoret eller i produksjoner, sier Morten Aaas.

For å trygge produksjoner og drift av selskapet sier Aass at Nep «har iverksatt beredskapsplaner». 

- Vi har tett kommunikasjon med ansatte, kunder og konsernledelse for å hele tiden gjøre de nødvendige ytterligere justeringer som skal til for å sikre både helse og drift, sier han.

Blir hjemme:

Nep-ledelsen i Norge ved Lise Heidal og Morten Aass må holde seg hjemme fra årets TV-messe i Las Vegas.