Fredag presenterte finansminister Jan Tore Sanner regjeringens nye nødhjelp for bedrifter som har mistet et betydelig omsetningstall som følge av koronaviruset. Støtten skal gå til å dekke faste kostnader som husleie og forsikringer.

Les mer: Krisepakke på 10-20 milliarder hver måned: - Bedriftene trenger cash, ikke kreditt

Det er Finans Norge som har fått oppgaven med å utvikle tjenesten. På dagens pressekonferanse kunne administrerende direktør Idar Kreutzer røpe at de har satt seg en intern målsetning på to til tre uker.

- Dette er ganske komplekst, og vi har ikke gjort det før. Samtidig, når vi er trygge på at vi kan klare å få til en slik ordning og få den på plass relativt raskt, er det fordi vi kan bygge på etablerte velfungerende digitale løsninger i Norge, sa han til pressen.

Ordningen skal både være enkel å benytte og administrere, og utformes slik at det tar kort tid fra søknad er sendt til pengene er på konto.

- Har ingen tid å miste
Selv om regjeringen skal bruke den neste uken på å få på plass avgrensning og regelverk for ordningen, som også skal behandles i Stortinget, forteller Jan Erik Fåne i Finans Norge at de setter i gang utviklingsarbeidet så raskt som mulig.

- Nå har vi ingen tid å miste og starter planleggingen umiddelbart, sier han til Kampanje.

Selv om en hel bank- og finansnæring er på oppgaven, er det ikke noe tvil om at det er et helt ekstraordinært prosjekt de går i gang med.

- Det er en landing på mars det vi skal gjennomføre nå. Dette har ingen gjort på så kort tid, sier Fåne.

- Agil utvikling
Det er bank- og finansnæringens infrastrukturselskap Bits som leder utviklingsarbeidet. De skal samarbeide tett med bankenes egne IT-avdelinger, inkludert DNBs IT-avdeling.

- Vi fikk formelt oppgaven for fire timer siden og har lite å kommunisere utad. Nå skal vi fokusere all vår tid på å løses dette problemet, sier administrerende direktør i Bits, Eivind Gjemdal.

Han er sikker på at de vil komme i mål innen fristen.

- Vi har selvsagt en skisse og en plan for hvordan dette kan gjøres og har p.t. nok ressurser til å håndtere problemet.

- Hvor mange årsverk skal jobbe med dette?

- Vi har ikke en komplett detaljert prosjektplan. Dette er agil utvikling.

Dialogen med regjeringen startet bare tre-fire dager før løsningen ble presentert fredag morgen.

- Det er definitivt en utfordrende oppgave og det kommer til å bli et tøft løp, men dette fikser vi. Vi har en hel næring i ryggen som stiller ressursene sine til disposisjon.