Også i gründer-Norge er det tøffe tider, og frilansplattformen Pressworks, som ble startet opp av Björn Audunn Blöndal og Christian Enger, gjør det nå enklere for både annonsører, medier og film- og TV-selskaper å benytte seg av sine 200 frilansere.

- Deler av vårt oppdrag dreier seg om å sysselsette dyktige frilansere. At vi lykkes med den oppgaven har aldri vært viktigere enn den er nå, sier Christian Enger.

Les også: Medie-oppstart sikter mot dobling av omsetning – henter salgssjef fra Egmont

Pressworks tilbyr frilansoppdrag innenfor journalistikk og innholdsmarkedsføring og jobber for kunder som både Egmont, VG og RiksTV. Men med koronakrisen er det mange som nå bremser bruken av frilansere, noe som også Pressworks-frilanserne merker. Derfor kutter nå byrået ut sin lisensmodell og gir markedet gratis tilgang til hele staben.

- Nå gjelder det å stå sammen og holde aktiviteten oppe.  For det som skjer nå er at oppdragene strupes over en lav sko, og selv om det er kommet tiltak så vil dette over tid slå inn i privatøkonomien til alle som livnærer seg av frilansoppdrag, sier Enger til Kampanje.

Han sier han er «kraftig bekymret over at tusenvis av frilansere og selvstendig næringsdrivende over hele landet nå går en svært tøff tid i møte.»

- Samtidig opplever vi at kommunikasjonsbehovet for en lang rekke selskaper og aktører er langt mer presserende enn det har vært noe gang. Implisitt i disse to utfordringene ligger det at de til en viss grad kan evne å avhjelpe hverandre, mener Enger.

At Pressworks knutter oppdragsgivere og innholdsprodusenter sammen i en selvbetjent digital tjeneste mener han er en fordel.  

- I dagens situasjon er det en stor fordel at vi digitaliserer hele prosessen, rett og slett fordi man ikke behøver å møtes fysisk. Den egenskapen er helt kritisk nå, sier Enger.

- Hvordan merker Pressworks krisen?

- Det er dårlig med new biz og det henger sammen med vår evne til å være offensive i markedet akkurat nå. Da må vi tenke annerledes. Vi opplever at markedet er litt granne i sjokk akkurat nå og da må vi se på hvordan vi skal jobbe fremover for ikke å gå ned med flagget til topps, sier han.

- Dere har midler til å drive fremover?

- Vi har en kurant soliditet i selskapet, men dette vil avhenge helt av utviklingen fremover og hvordan det går med både eksisterende kunder og new biz-segmentet. Men det skal skje en del før alarmen ringer i finansavdelingen i Pressworks, sier han.