Finn ønsker å hjelpe til i kampen mot koronaviruset og har nå opprettet en kategorien «Tilby koronahjelp». Kategorien er plassert på Finn Torget og finnes både i app og på nett. 

- Vi er i en ekstrem situasjon og mange ønsker å bidra. Det tilrettelegger vi for nå, sier Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør for FINN torget. 

«Tilby koronahjelp» finnes nå i Finn både i nettleser og i appen. For å finne frem i app kan man trykke på «til salgs» og deretter «kategori». Det finnes allerede to personer som tilbyr hjelp med hundelufting som er en av seks mulige hjelpeområder.

Samarbeidet med FHI
I samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI) har Finn kommet frem til seks kategorier en kan tilby hjelp innenfor:

1. Innkjøp
2. Lufte hund
3. Hente småting
4. Digital undervisning
5. Noen å prate med
6. Utlån av parkeringsplass

Finn skriver at det av smittevernhensyn er det ikke tillatt å tilby hjelp til barnepass, lekegrupper, henting av reseptbelagte medisiner eller annen hjelp som medfører fysisk kontakt.

- Dugnadsånden står sterkt i det norske folk. Vi har snakket med flere som har lyst til å hjelpe folk som er i karantene eller av andre grunner trenger assistanse akkurat nå, men de vet ikke hvordan de skal komme i kontakt. Derfor har FINN jobbet for å få opp en tjeneste som kan hjelpe folk med å nå ut til hverandre, sier produktdirektør Opshaug Bakke.

Hun understreker at alle som skal hjelpe eller ta imot hjelp må følge helsemyndighetene og FHI råd om smittevern. 

- Folk skal være trygge brukere av vår markedsplass, sier Opshaug Bakke.

Må BankID-verifisere seg
Leder for forbrukertrygghet i FINN, Geir Petter Gjefsen, forteller at det er gjort noen ekstra sikkerhetstiltak med tanke på den nye kategorien. Alle som skal motta eller gi korona-relatert hjelp må nemlig identifisere seg med BankID.

- Dette er en tillitsbasert ordning for at folk skal kunne tilby hverandre ekstra hjelp i en vanskelig situasjon. Men vi er opptatt av trygghet, og har derfor laget dette som en helt egen type annonse med et ekstra sikkerhetstiltak i form av brukerverifisering via BankID. BankID-verifiseringen vil gjelde både for annonsør og de som søker hjelp, sier Gjefsen.