Tor Morten Osmundsen blir ny administrerende direktør i bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox. Osmundsen har lang og bred toppledererfaring blant annet fra ABB Robotics og Laerdal Medical.

Ifølge en melding har den nye Altibox-direktøren inngående kjennskap til Lyse-konsernet fra stillingen som administrerende direktør i Skangas frem til Lyse solgte seg ut av LNG-virksomhet. Siden februar 2018 har Osmundsen vært administrerende direktør i Lyses fiberselskap lokalt i Rogaland; Lyse Fiber.

I denne stillingen jobbet han tett med de øvrige fiberselskapene i Norge og Danmark som inngår i Altibox-familien.

- Jeg ser fram til å bygge videre på Altibox-suksessen sammen med de mange dyktige ansatte og partnerne våre som leverer bredbånd og underholdningstjenester til over 600 000 kunder i hele landet, sier Osmundsen i en melding. 

Styreleder i Altibox og i Lyses fiberselskaper, Toril Nag, sier «Osmundsen er veldig sterk både på det kommersielle og det finansielle.»

- Han har også tung ledererfaring fra både nasjonal og internasjonal virksomhet. Hele telekombransjen er inne i en krevende omstillingstid og kravene til den som skal lede selskapet, er skyhøye, sier konserndirektør Tele i Lyse, Toril Nag.

Nag uttrykker samtidig at selskapet er takknemlig for den grundige og gode jobben tidligere direktør Thomas Skjelbred har gjort. Skjelbred har valgt å takke ja til en internasjonal stilling basert i Singapore som operasjonell sjef for Telenors selskap for innkjøp og leverandørstyring.

- Jeg er utrolig stolt av det vi har fått til sammen i Altibox-familien og det blir vemodig å forlate flinke kolleger som jeg har hatt det flott sammen med og lært mye av. Samtidig var det vanskelig å si nei til stillingen jeg nå skal inn i, sier Skjelbred.

I infrastrukturselskapet Lyse Fiber AS vil det snarlig startes en rekrutteringsprosess for å finne en ny person til sjefsstolen. Inntil videre er avdelingsleder Kenneth Asheim konstituert som administrerende direktør.

Ny Altibox-sjef:

Den nye Altibox-sjefen Tor Morten Osmundsen sammen med styreleder Toril Nag.