I fjor omsatte design- og teknologiselskapet Knowit for 1,22 milliarder kroner i Norge, og passerte med det milliarden med god margin etter at selskapet brøt milliardgrensen for første gang i 2018.

Dette var en økning på 17,7 prosent fra 2018, hvor omsetningen var 1,03 milliarder kroner. Veksten på 17,7 prosent er likevel mindre enn hva tilfellet var på samme tid i fjor og superveksten bremser nå noe opp. 

Den gang vokste Knowit med hele 28 prosent sammenlignet med året i forveien.

- Vi ser at vi former flere strategiske samarbeid med kundene våre, og at vi i felleskap finner fram i det digitale mulighetslandskapet kundene våre opererer i. Vi tilpasser samarbeidsform til kundens behov, og justerer dynamisk. I tillegg er det tydelig at reell teknologisk kompetanse er ettertraktet, sier Marianne Jacobsen, leder for Knowit Experience Bergen, i en melding. 

Design- og teknologiselskapet kan dermed vise til økt omsetning og resultat for sjette året på rad. Driftsresultatet (EBITA) for 2019 endte på 148,9 millioner, opp fra 126,2 millioner året før. Det gir en driftsmargin på 12,2 prosent, som var identisk med året før.

- Digitaliseringsprat gir utslag
Erik Amundrud, som leder Knowit Solutions i Norge, forteller om et marked med høy etterspørsel etter digital kompetanse.

- Det er ingen tvil om at all praten om digitalisering også gir utslag i flere store prosjekter og høy etterspørsel etter fagkompetanse. Interessen for klima og bærekraft i prosjekter er også økende og begynner å komme på agendaen, sier Amundrud.

Samlet økte Knowit i Norge staben med knappe ti prosent i fjor, og teller nå 750 ansatte fordelt på de tre forretningsområdene management consulting, IT- og systemutvikling og digitale brukeropplevelser.

- Spesielt gledelig var det også at vi lykkes med å sikre oss dyktige studenter. Av fjorårets 16 masterstudenter som hadde sommerjobb hos oss i Oslo, har tolv takket ja til jobb hos oss fra sommeren av, sier Amundrud.

Økt omsetning og resultat for sjette året på rad
Knowit-konsernets omsetning i Norden endte på 3,11 milliarder kroner i 2019, opp fra 2,86 milliarder året før. Resultatet endte på 297 millioner, sammenlignet med 293 millioner i 2018. Også antall ansatte i konsernet økte, da det ble ansatt 77 nye i fjor.

- Vi gleder oss over økning av både omsetning og resultat for sjette året på rad, sier Per Wallentin, konsernsjef i Knowit.

Han forteller også at Allbrightstiftelsen har kåret selskapet til Stockholmbørsens mest likestilte selskap.

- Det er en utmerkelse jeg er ekstra stolt over, siden vi de siste årene har jobbet hardt med å skape en arbeidsplass som passer for kvinner og menn like bra, sier Wallentin.

Her ser du regnskapstallene til Knowit i Norge for 2019. Alle tall i MNOK.

Knowit 2019 2018 Endring i %
Omsetning 1.220,7 1.037 + 17,7
Driftsresultat 148,9 126,2 + 18