Kristine Bjørnstad som til vanlig er leder for kundedirektørene i Making Waves, har for tiden påtatt seg ansvaret som midlertidig sjef i selskapet ettersom Kim Ydse Krogstad er i pappapermisjon.

Nå henter hun to nye kundedirektører og kikker inn i krystallkulen for 2020.

- 2019 var et sterkt år med gode marginer, men vi skal vokse enda mer i 2020, sier Bjørnstad.

De to nye er Mari Haugen og John Albertó Halsbog som begge blir en del av kundedirektør-teamet i design- og teknologiselskapet. Haugen har til nå hatt en tilsvarende rolle i Creuna.

- Jeg har fulgt med på Making Waves lenge. Selskapet har stor troverdighet på digitale leveranser, og har mange gode og sterke kundeforhold. Her får jeg jobbe med å løfte norsk næringsliv inn i fremtiden, hvor det blir enda viktigere å vise effekten av digitale investeringer. Det trigges jeg av, sier Haugen i en melding.

Halsborg kommer fra Capgemini, og har tidligere vært en årrekke i Accenture med hovedvekt på bank- og forsikringssegmentet. Han sier han valgte Making Waves blant annet på grunn av selskapets spisskompetanse på design, digital tjenesteutvikling og innovasjon.

- På det området er Making Waves det ledende miljøet i Norge. Dessuten fremsto folkene jeg møtte som varme og erfarne. At de også er en sentral del av The North Alliance (Noa) var også viktig for meg, ettersom fremtiden ligger i å bygge bro mellom kommunikasjon, design og teknologi. Ingen av de andre konsulentselskapene jeg vurderte har kommet så langt som Noa på det området, sier Halsbog.

Bjørnstad sier hun er fornøyd med nyansettelsene og det å få «to tungvektere med på laget».

- Kundene blir stadig mer profesjonelle. Det er ikke lenger «vi må være digitale». Det digitale har blitt en integrert del av forretningsutvikling, så vi merker at kundene etterspør mer og mer rådgivning på innovasjon og transformasjon. Dette er en viktig mulighet for oss, og med Haugen og Halsbog på laget skal vi ta en større andel av markedet i 2020, avslutter Bjørnstad.