Markedsføringsbyrået Amidays, som rådgir kunder på bruk av markedsføringsteknologi, vokser både på resultater og i antall ansatte. Byrået ble startet opp av Making Waves-utbrytere Jakob Skåltveit og Arvid Cedergren i 2017.

Men bare etter noen få års drift er omsetningen på salg av markedsføring, teknologi og data vokst kraftig og etter i 2019 landet omsetningen på 23,4 millioner kroner, opp 77 prosent fra 13,2 millioner i 2018. 60 prosent av inntektene kom fra bistand til løpende digital annonsering, mens 40 prosent kom fra rådgivningstjenester knyttet til teknologi, data og marketing.

- Dobling i omsetning og resultat har ikke vært et mål, men et middel for å kunne strekke oss ytterligere mot å bli det byrået der både ansatte og kunder helst vil være, som er vår visjon, , sier Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays.

Han sier en «ryddigere økonomi gir byrået handlingsrom til å ansette flere kollegaer» noe byrået nå også gjør. For med et overskudd på snaue to millioner kroner henter byrået inn Trine Kvam Hviding fra Red-ledelsen som ny kundedirektør, mens Elisabeth Gullikstad Albech, med bakgrunn fra Keyteq og Schibsted, går inn som seniorrådgiver.

- Amidays har noen klare kjennetegn ved seg som jeg har stor sans for, men som man ikke finner så mange steder. Byrået har erfaringen, verktøykassen og metodikken som kjennetegner de større nettverksbyråene, men har i tillegg har en hastighet, forretningsmodell og en personlig samarbeidsform, som gjør et slikt miljø til et stadig mer interessant alternativ, sier Kvam Hviding, kundedirektør i Amidays. 

I tillegg har Rebecca Økland begynt i stillingen som Trainee.

Får Advisory Board
For å sikre utenfra-perspektive har Amidays også etablert et eget Advisory Board i 2019 med ledere med relevant erfaring. I rådgivende styret sitter Geir Jangås fra Telia, Anna Pradzynska fra Canal Digital og Egil Tenold fra Evry, i tillegg til styreformann Trond Lohre

- Vi håper og tror vi er en lydhør og nysgjerrig gjeng. Dette er folk som kjenner oss godt og vil oss vel. Et uformelt, men proft advisory board passet oss rett og slett langt bedre enn et mer tradisjonelt styre, sier Jakob Skåltveit. 

Her ser du tallene for Amidays i 2018 og 2019. Alle tall i MNOK.

År 2019 2018 Endring i %
Omsetning 23,4  13,2 + 77 
Driftsresultat 1,7 0,6 + 183
Resultat før skatt 1,9 0,6 + 216