Det norske softwareselskapet Catenda får private equity-selskapet Spring Capital Polaris inn som deleier. Catenda står bak den skybasrte samhandlingsplattformen Bimsync som utvikler 3D-modeller for byggeindustrien.

Sammen med flere andre medinvestorer legger Spring Capital Polaris nå 65 millioner kroner på bordet over en treårsperiode for rundt 35 prosent av selskapet.

- Vi er meget imponert over det Håvard Bell og teamet har fått til så langt med Catenda. Catenda og produktet Bimsync har et enormt potensial i USA, der markedet ligger litt bak det vi ser i Skandinavia. Vi har allerede presentert selskapet til bransjefolk i New York, og mottakelsen var bedre enn forventet, så bra at tre av dem ble med på å investere sammen med oss. Nå gleder vi oss til å hjelpe Catenda med skaleringen internasjonalt, og spesielt mot USA, sier Are Traasdahl, partner i Spring Capital Polaris.

Spring Polaris Capital ble startet opp av den kjente Tapad-gründeren Traasdahl som har lagt inn 250 millioner kroner i investeringsselskapet av en total kapital på en halv milliard kroner.

Les også: Vil investere en kvart milliard i norske startups

Med seg på laget i Spring Capital har Traasdahl blant andre tidligere konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, Meltwater-gründer Jørn Lyseggen, Kolonial.no-gründer Karl Alveng Munthe-Kaas og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

- Det er utrolig motiverende å få Spring med på laget. Det er det beste norske miljøet for scale-ups fordi de har gjort dette før, flere ganger. Dermed kan vi nå fortsette den veksten vi er inne i, og få inn viktig kunnskap og erfaring for å etablere oss i nye markeder, sier Håvard Bell,  som er administrerende direktør i Catenda. 

De øvrige prosentene i Catenda eies av gründerne og ansatte med 55 prosent og OBOS og Veidekke med ti prosent hver.

- Denne investeringen gir et springbrett til å gå ut og sette et tydelig merke i en stor global og voksende industri. Norsk BIM-teknologi er verdensledende, og vi ønsker med Bimsync å ta en synlig og markant posisjon ute i verden. Det er vi nå mye nærmere til å kunne klare, sier Bell.  

Catenda ble etablert i Norge i 2009 av fem gründere som kom ut av miljøet på SINTEF og står bak samhandlingsplattformen Bimsync.  I en melding fra selskapet heter det at «Bimsync ble lansert i 2013, og har siden lansering opplevd rask markedsvekst.»

Tjenesten er allerede tilgjengelig på 16 språk og har brukere i over 70 land. Noen av flaggskipprosjektene er kommet i stand sammen med Bougyues Immobilier, en av Frankrikes største utbyggere, Frankrikes største rådgivningsselskap Egis med sine jernbaneprosjekter, og FC Barcelona, som bruker Bimsync til ombyggingen av Camp Nou.

Spring Capitals satsingsområde er å arbeide med nordiske IT-selskaper som skal skalere internasjonalt, med hovedvekt på USA. De bidrar med både kapital og kompetanse og følger selskapene tett over år for at de skal lykkes.