Spillet Fortnite har blitt et fenomen etter det ble lansert september 2017. Ikke ulikt tv-serier, har Fortnite brukt sesonger for å introdusere nye karakterer, steder og teamer. I går kveld skulle spillet avslutte sesong ti med et såkalt «live event», da gikk plutselig skjermene i svart. 

Spillere verden over fulgte sesongavslutningen, kalt «The End», da en gigantisk eksplosjon kastet samtlige spillere opp i luften. Deretter traff en brennende meteor bakken og formet et svart hull. Det svarte hullet dro til seg alt og alle, og slukte spillere og hele byer, før alt gikk i svart.

Spilljournalist og ansvarlig redaktør i Pressfire, Jarle Hrafn Grindhaug, har aldri sett et spill gjøre det på denne måten før. 

- Det har vært en del massive online nettspill som har gjort lignende når de har stengt serverene for godt, men ikke for å åpne for en ny versjon av spillet, sier Grindhaug til Kampanje.

- Legger ikke ned spillet
Spilljournalisten mener det er åpenbart at Epic Games, selskapet bak, avslutter noe og samtidig starter noe nytt, et nytt kapittel.  

- Det er et markedsføringsstunt, et smart et sådan, sier Grindhaug.

På grunn av hendelsens navn, «The End», ble flere spillere redde for at Fortnite var borte for alltid. Epic Games har fjernet alle innlegg på sin Fortnite-twitterkonto og strømmer nå kun det svarte hullet.

- Det er åpenbart noen som har blitt tatt på senga, men jeg kan betrygge alle om at det ikke er noen som legger ned et av de mest populære spillene noensinne lagd, sier spillredaktøren.

- Sjelden sånne type spill er nede
Starter en spillet i dag møtes en fortsatt av det samme svarte hullet. Fortnite er med andre ord utilgjengelig på ubestemt tid.

- Jeg er litt overrasket over at det er nede såpass lenge. Det tyder på en stor omstrukturing. Kanskje i løpet av dagen vil jeg tro det kommer opp igjen. Det er sjelden sånne type spill er nede så lenge. Det er en mulighet at de har fått litt utfordringer når de skal oppdatere et av verdens største spill, så det kan hende det tar litt lengre tid enn planlagt.

Det er uvisst når spillet vender tilbake med sesong elleve. Epic Games holder kortene tett til brystet, men en lekkasje omtalt av Pressfire tidligere i dag hinter om en ny verden.

- Denne lekkasjen fredag, i App Store Italia, viser en ny start på Fortnite, kalt kapittel to, med nytt kart og nye elementer. Jeg antar det er starten på en ny versjon av Fortnite.

Her kan du se det eneste som er igjen av Epic Games sin Fortnite-Twitterkonto. En direktestrømming av det alle spillere som starter Fortnite møter, et svart hull: