Alexander Rydfjord kommer fra stillingen som direktør for produkt- og konseptutvikling i Schibsted. Han har tidligere jobbet som kommersiell produktsjef for tablet og mobil i VG.

Nå får han jobben som produktdirektør i Urban Sharing, som blant annet leverer teknologien for bysyklene i Oslo.

- Vi er glad for å ha Alexander ombord og har tro på at ansettelsen vil være nøkkelen til en fortsatt vekst og internasjonal ekspansjon. Han tar med seg uovertruffen erfaring med å utvikle digitale produkter for mediebransjen i en tid der den har blitt transformert fullstendig, sier administrerende direktør Marius Olsen i Urban Sharing i en pressemelding.

Inntil juni i år jobbet også han i Schibsted som direktør for teknologitrender. Før det var han med på å starte innholdsmarkedsføringsbyrået VG Partnerstudio.

Les mer: Marius Olsen forlater Schibsted til fordel for norsk sykkel-startup: - Jeg er en gründer-type

- Dette er et veldig spennende tidspunkt å komme til Urban Sharing på. Selskapet har raskt blitt bransjeledende i teknologiløsninger for mikromobilitet, og plattformen har gjort systemene for bysyklene i Oslo og Bergen til noen av verdens mest effektive, sier Alexander Rydfjord i meldingen.

Urban Sharing har internasjonale ambisjoner. I mai ble de tildelt kontrakten for bysyklene i Stockholm gjennom et samarbeid med Voi og UIP Holding.